Ristorante Italia: Η αυθεντική ιταλική σπιτική κουζίνα στο Παγκράτι

Ristorante Italia: Η αυθεντική ιταλική σπιτική κουζίνα στο Παγκράτι

Ιταλικές γεύσεις σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα 

Ristorante Italia: Η αυθεντική ιταλική σπιτική κουζίνα στο Παγκράτι
 Φτάνοντας στον μικρό, ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα στο Καλλιμάρμαρο, οι εικόνες και τα αρώματα του μικρού αλλά δυνατού Ristorante Italia, σε στέλνουν αμέσως στον ιταλικό Νότο. Μια μπουγάδα αλά ναπολιτέν στο σοκάκι που σκαρφίστηκε ο ιδιοκτήτης και σεφ, Onofrio,  σε οδηγεί σε μια καλοφτιαγμένη και γουστόζικη σάλα όπου σε υποδέχεται ο χαμογελαστός και χαρακτηριστικά ευγενικός μετρ, Ιωσήφ που μοιάζει βγαλμένος από ιταλική ταινία του ’60. Στο καλωσόρισμα συμβάλλουν μουσικά ο Παβαρότι, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Πέρι Κόμο  αλλά και οι δικοί μας Μίκρο με διασκευές  σε παλιά ελληνικά τραγούδια. Όλα αυτά καλά αλλά το «κυρίως πιάτο» είναι αυτό που σε κερδίζει.

Κλείσιμο

Οι ιταλικές σπιτικές γεύσεις με έμφαση στα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά σαν να είναι βγαλμένα από την κουζίνα μιας  χρυσοχέρας  Ιταλίδας γιαγιάς  που στόχο έχει να σε φροντίσει και να σε ευχαριστήσει παρά να σε εντυπωσιάσει, είναι η δουλεμένη και ξεκάθαρη πρόταση του Italia. Εκεί θα φας  την καρμπονάρα τη γνήσια, με χειροποίητο guanciale, δηλαδή μάγουλο από χοιρινό. Θα φας την καυτερή, την γλυκιά την αματριτσιάνα, την μυρωδάτη και πονηρή πουτανέσκα με τη λιωμένη αντζούγια όπως επίσης την λεγόμενη “pere gorgonzola”  με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και guanciale.  Και κρέατα θα βρεις στο μενού και μάλιστα τόσο δελεαστικά που μπορεί να προδώσεις τη φρέσκια πάστα. Θα φας και νόστιμες μπρουσκέτες και μην ξεχάσεις για κανέναν λόγο να δοκιμάσεις τη σαλάτα με το σύκο και τη γκοργκοντζόλα. Αν είσαι αρκετά τυχερός και πετύχεις τον σεφ σε κέφια θα φας και νοστιμότατες σπιτικές πίτσες.


Όσο για τη ζύμη, περιττό να  πω πως είναι λεπτή και τραγανή. Μπύρες ιταλικές μόνο, αναψυκτικά από τη Σικελία και ένας μικρός και πλήρης κατάλογος αποκλειστικά ιταλικών κρασιών από διάφορες  περιοχές.




 Όλη η εμπειρία στο Italia που είναι σαν ταξίδι, ολοκληρώνεται με τα επιδόρπια όπως η φρέσκια χειροποίητη tiramisu, η pana cotta, το παγωτό με φράουλες και μπαλσάμικο ξύδι ή το παγωτό με μια δόση espresso από πάνω. Για τη χώνεψη, λιμοντσέλο κι αυτό σπιτικό!





Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι με περίπου 20 ευρώ το άτομο, τρως  όσο παραδοσιακά και νόστιμα θα έτρωγες αν ήσουν καλεσμένος σε ένα οικογενειακό τραπέζι ιταλικής φαμίλιας. Κι ειδικά τώρα που βλέπω να ανοίγουν συνέχεια ιταλικά εστιατόρια χωρίς χαρακτήρα, αν πραγματικά αγαπάς την ιταλική κουζίνα και την Ιταλία, το Italia θα γίνει το στέκι σου.


 Το Ristorante Italia έβγαλε τραπεζάκια στον πεζόδρομο μέχρι να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες και μετακομίσει στην αυλή του, στον Κρόκο της Τήνου.

 
Ristoronte Italia
Ηρώνδα 8, Καλλιμάρμαρο
Τηλ 2107252003
https://www.facebook.com/Ristorante-Italia-553152771403373/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης