«Παρέλαση» επωνύμων και πολιτικών στις πρεμιέρες του Λαζόπουλου

«Παρέλαση» επωνύμων και πολιτικών στις πρεμιέρες του Λαζόπουλου

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η θεατρική παράσταση «Θεέ μου, τι σου κάναμε» αλλά και η κινηματογραφική ταινία η «Κόρη του Ρέμπραντ»

«Παρέλαση» επωνύμων και πολιτικών στις πρεμιέρες του Λαζόπουλου
Πολλές φορές ένα μόνο όνομα αρκεί για να δείξει την πορεία που θα ακολουθήσει μία παράσταση. Στη χθεσινή επίσημη πρεμιέρα του «Θεέ μου, τι σου κάναμε» στο Θέατρο Γκλόρια ο συνδυασμός των Λάκη Λαζόπουλου και Μαρίας Καβογιάννη στη σκηνή καθήλωσε το κοινό. Όχι μόνο γιατί η θεατρική μεταφορά της γαλλικής κομεντί «Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?» του Philippe de Chauveron έδεσε με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και γιατί τα μηνύματα που πέρασαν προς τους θεατές ήταν τόσο ισχυρά που ίσως κανείς δεν έφυγε δίχως να προβληματιστεί. Αυτός είναι, άλλωστε, κι ο κύριος σκοπός στο θέατρο: ο θεατής παίρνοντας το δρόμο για το σπίτι του βυθισμένος μέσα στις σκέψεις που του γέννησε η παράσταση να γίνει, έστω και για λίγο, καλύτερος άνθρωπος. 

Στην παράσταση ο Λάκης Λαζόπουλος, επιστρέφοντας έπειτα από πολύ καιρό στο θέατρο, θα έλεγε κανείς πως επιχειρεί να ξανασυστηθεί στο κοινό. Σκηνοθετικά και ερμηνευτικά ο κωμικός ηθοποιός ξεσκεπάζει τον «ψυχισμό της φυλής», καθώς εκείνος μαζί με τη σύζυγό του την οποία υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη προσπαθούν να εξοικειωθούν με την ιδέα της πολυφυλετικότητας. Τι συμβαίνει;  Οι κόρες τους ερωτεύονται με πάθος άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων. Αυτή η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα δημιουργούν συγκρούσεις και εξαιρετικά αστεία οικογενειακά στιγμιότυπα. 

Κλείσιμο
Η επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου  στο θέατρο έρχεται να  σηματοδοτήσει την "ανάγκη" του καλλιτέχνη να μας φορτίσει με τη μοναδική του ενάργεια και ενέργεια, εδώ, τώρα σ' αυτή την εποχή όπου όλα αλλάζουν. Ο ίδιος εχθές έχοντας στο πλάι του τη Μαρία Καβογιάννη μιλώντας προς τους δημοσιογράφους για αυτή τη «στροφή» του τόνισε πως επέλεξε  να αφήσει τον πολιτικό σχολιασμό εκτός, γιατί είναι κάτι που το κάνει συνέχεια στην τηλεόραση. «Ο κόσμος έχει μπουχτίσει», σχολίασε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως μέσω αυτής της παράστασης ήθελε να προσφέρει στο κοινό στιγμές γέλιου που θα κάνουν τους θεατές απλώς να ξεχαστούν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να γελάσουν με την ψυχή τους. 

Και μπορεί ο Λάκης Λαζόπουλος να μετρά πολλές πρεμιέρες στη ζωή του, εντούτοις, όπως δήλωσε, το άγχος δε φεύγει ποτέ. Στην ίδια γραμμή και η Μαρία Καβογιάννη που όπως σημείωσε το άγχος της τής έφυγε μόνον όταν αισθάνθηκε την αποδοχή του κοινού. Η αγαπημένη ηθοποιός, μάλιστα, αποκάλυψε πως με τον Λάκη Λαζόπουλο περνούν τόσο όμορφα που αισθάνεται πως είναι στ’ αλήθεια παντρεμένοι σε τέτοιο βαθμό όπου όταν είναι στο σπίτι της εκείνος της λείπει. Η απίστευτη χημεία τους, άλλωστε, είναι ένα ακόμη συν στα θετικά της παράστασης. Εκτός από τους Λαζόπουλο-Καβογιάννη στο «Θεέ μου, τι σου κάναμε» παίζουν οι Τζένη Θεωνά,  Νίκος Γκέλια, Kenny Moses  Adetu, Ελεάνα Στραβοδήμου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Μάγια Ανδρέου,   Chalil Alizada,  Κουέι Φανκ Γιανγκ, Κωνσταντίνος  Καλαγκμπόρ  και Νάταλι Ερνέστα.


Πλήθος επωνύμων έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα

Όταν η παράσταση ολοκληρώθηκε το χειροκρότημα ήταν δυνατό και παρατεταμένο. Το κοινό είχε ενθουσιαστεί κι οι θεατές απέδιδαν στους ηθοποιούς τα εύσημα χτυπώντας ρυθμικά και για αρκετή ώρα τις παλάμες τους. Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το παρών ήταν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τη σύζυγό του Έλενα Τζούλη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Πάνος Κοκκινόπουλος, η Μάρω Κοντού, ο Γιάννης Σμαραγδής κι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Την παράσταση, επίσης, απόλαυσαν ο Αντώνης Σρόιτερ με τη σύζυγό του Ιωάννα Μπούκη, ο Δήμος Βερύκιος, η Ντέπυ Γκολεμά, ο Χριστόφορος Παπακαλιώτης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Θοδωρής Αθερίδης με τη Σμαράγδα Καρύδη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Δημήτρης Παπανώτας και η Ελένη Τσολάκη.





Διπλή πρεμιέρα για Λαζόπουλο

Κι ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στο Θέατρο Γκλόρια ελάχιστα μέτρα πιο κάτω στο σινέ Ιντεάλ προβαλλόταν για πρώτη φορά η «Κόρη του Ρέμπραντ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου από την Spentzos Film.  Στην κωμική αλλά και συνάμα μυστηριώδη νέα ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη  πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Μπέζος και Χρήστος Λούλης. Με αλφαβητική σειρά παίζουν, επίσης, οι Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Καρδώνης, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Γιάννης Στάνκογλου, καθώς και οι Δημήτρης Καταλειφός, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργος Κοτανίδης, Χρήστος Μουστάκας, Φωτεινή Βαξεβάνη, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου. 

Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Στην «Κόρη του Ρέμπραντ» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προσεγγίζει και πάλι αγαπημένα θέματά του, όπως η φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων και  το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο… Το παρών στην πρεμιέρα έδωσε και πάλι πλήθος επωνύμων. Ανάμεσά τους οι Νίκος Περάκης, Νίκος Ζερβός, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σταμάτης Κραουνάκης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Κατερίνα Γκαγκάκη, Κατερίνα Λάσπα, Μαρία Σολωμού, Θεοφανία Παπαθωμά, Γρηγόρης Πετράκος κι η Έλλη Παπαγγελή. Η πολυαναμενόμενη ταινία θα βγει στις μεγάλες αίθουσες στις 10 Δεκεμβρίου. 

{{{ gallery 2 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης