Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου: «Έπινα μπουκάλια»

Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου: «Έπινα μπουκάλια»

Για όλα μίλησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου!

Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου: «Έπινα μπουκάλια»
Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ μίλησε για το νέο της βιβλίο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Μάιο με τίτλο Live Love Laugh από το πρώτο της ταξίδι στην Ταϊλάνδη, που έκανε σε ηλικία 19 ετών, ενώ εξηγεί για ποιους λόγους ήθελε να αλλάξει ζωή.

“Γιατί ήθελα να αλλάξω ζωή. Ήθελα να σταματήσουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα χωρίς λόγο. Ήταν ένας κόσμος ψεύτικος. Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα “τι κάνω;”. Ήμουν 25 χρόνων όταν σταμάτησα να βγαίνω και εξαφανίστηκα από τον κύκλο μου. Δεν ήθελα να χτυπάει το τηλέφωνό μου, απλά για να χτυπάει, ούτε να με καλούν κάπου, απλά για να με καλούν. Ήθελα να βρω τον εαυτό μου, να δω τι μου αρέσει κι αυτό να ακολουθήσω.”

Κλείσιμο
Τι σου έκανε το κλικ;
Μπούκωσα. Έκλεισα τα τηλέφωνα και εξαφανίστηκα για μήνες. Επειδή έβγαινα από πάρα πολύ μικρή, κάποια στιγμή δεν ήθελα άλλο. Μετά το 2000 σταμάτησα να τρώω κρέας, έγινα χορτοφάγος, έκοψα τη γλουτένη, άλλαξα ζωή. Ήθελα να είμαι καλά μέσα και έξω μου.

Δεν πρόσεχες τον εαυτό σου μέχρι τότε;
Όταν είσαι 18 χρόνων, τι να προσέξεις; Δεν σε νοιάζει τι θα φας. Κάποια στιγμή ξυπνάς ή δεν ξυπνάς ποτέ. Και τώρα βγαίνω, αλλά έχει νόημα κάθε έξοδος.

Η δημιουργία οικογένειας είναι εξέλιξη για σένα;
Με τον σύντροφό μου Μάκη Σούλη είμαστε σαν παντρεμένοι. Συζούμε εδώ και τρία χρόνια. Έχουμε φτιάξει τον μικρόκοσμό μας. Είναι η δεύτερη οικογένειά μου. Ζούμε μαζί στην Κινέτα, έχουμε τα λαχανικά μας, τα τέσσερα σκυλιά μας, ασχολούμαστε με τον κόσμο μας.

Είχες εξαρτήσεις; Από το τσιγάρο, το αλκοόλ;
Και πολύ τσιγάρο έκανα και πολύ ποτό έπινα. Όταν βγαίνεις, δεν θα πιεις; Έπινα μπουκάλια! Τώρα τα έχω κόψει όλα. Έχω πια άλλο τρόπο ζωής. Αν βγω, θα πιω με μέτρο. Είμαι στο άλλο άκρο. Γυρίζω στο σπίτι μου και πίνω μισό μπουκάλι νερό για να νιώσω καλά. Είμαι στην καλύτερη, πιο ώριμη και πιο συνειδητοποιημένη φάση της ζωής μου.

Ήσουν πιο ζωηρή από την αδελφή σου, Μάρθα;
Και η Μάρθα ήταν τότε αναρχική και επαναστάτρια με τον δικό της τρόπο. Ήταν όμως πιο ήπιων τόνων. Εγώ ήμουν αγοροκόριτσο. Έπαιζα ποδόσφαιρο, περπατούσα ξυπόλητη, χτυπούσα, ήμουν τσιγγανάκι. Θυμάμαι ήταν μια πολύ γνωστή Τσιγγάνα τότε στο Κολωνάκι, κι εγώ πήγαινα και πουλούσα λουλούδια μαζί της στην πλατεία Κολωνακίου. Επειδή πήγαινα βράδυ, η μαμά μου έβαζε κρυφά κάποιον να με προσέχει. Μου το αποκάλυψε τώρα αυτό, δεν το ήξερα τότε.


Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης