Μεγάλη σπείρα είχε ρημάξει σπίτια στη βόρεια Ελλάδα - Τουλάχιστον 69 διαρρήξεις

Μεγάλη σπείρα είχε ρημάξει σπίτια στη βόρεια Ελλάδα - Τουλάχιστον 69 διαρρήξεις

Απέσπασαν χρήματα και τιμαλφή αξίας περίπου 300.000 ευρώ - Συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κοζάνης, Φλώρινας, Εορδαίας και του τμήματος Αμυνταίου 

Μεγάλη σπείρα είχε ρημάξει σπίτια στη βόρεια Ελλάδα - Τουλάχιστον 69 διαρρήξεις
Οριστικό τέλος στην εγκληματική δράση μιας οκταμελούς σπείρας που είχε ρημάξει 69 (!) σπίτια στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και την Θεσσαλία αποκομίζοντας χρήματα και τιμαλφή αξίας περίπου 300.000 ευρώ, έβαλε η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κοζάνης, Φλώρινας, Εορδαίας και του τμήματος Αμυνταίου οι οποίοι συνέλαβαν και τα τελευταία μέλη της.

Η εξάρθρωση της συμμορίας και η διαλεύκανση της δράσης της έγιναν σε τρεις... δόσεις!

Κλείσιμο
Αρχικά, στις 19 Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί να επιβαίνουν σε I.X. αυτοκίνητο τρεις Έλληνες ηλικίας 21, 21 και 39 χρόνων οι οποίοι διέρρηξαν το σπίτι μιας  51χρονης στην Πτολεμαΐδα και έκλεψαν 200 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά τρύπωσαν και στην κατοικία ενός 49χρονου χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα, εξαρθρώθηκε άλλο τμήμα της εγκληματικής ομάδας, που αποτελούνταν από πέντε άνδρες ηλικίας 19 ως 40 χρόνων και μία 24χρονη γυναίκα και εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις σε σπίτια στην Πτολεμαΐδα, δυο στην Θεσσαλονίκη και άλλες τρεις σε Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα με λεία κοσμήματα και μετρητά αξίας άνω των 130.000 ευρώ. 

Πλέον, η δικογραφία ολοκληρώθηκε και διαπιστώθηκε ότι η σπείρα είχε διαρρήξει  συνολικά 69 σπίτια, καθώς εξιχνιάστηκαν άλλες 49 κλοπές που είχε διαπράξει από τις 10 Δεκεμβρίου του 2016 ως φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου με λεία σε μετρητά και τιμαλφή ύψους 167.500 ευρώ! Από αυτές, 23 είχαν γίνει σε περιοχές της Κοζάνης, 19 σε περιοχές του Αμυνταίου, τρία στην Φλώρινα, τρία στη Μαγνησία και ένα στα Γρεβενά.

Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Ημαθία και τη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας συνέλαβαν τα πέντε εναπομείναντα μέλη της σπείρας, όλα Έλληνες άνδρες ηλικίας 19, 28, 31, 32 και 39 χρόνων οι οποίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, ο 39χρονος θεωρείται ως αρχηγός της οργάνωσης. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, δέκα κινητά, ένδεκα κάρτες sim, 290 ευρώ, 25,6 γραμμάρια ακατέργαστη;ς κάνναβης, δυο ναρκωτικά χάπια και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης