«Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για τη μείωση του αριθμού ειδικευόμενων γιατρών

«Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για τη μείωση του αριθμού ειδικευόμενων γιατρών

Δεκάδες γιατροί του ΕΣΥ θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ήδη υπάρχοντα κενά

«Καμπανάκι» από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για τη μείωση του αριθμού ειδικευόμενων γιατρών
Η μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία σε συνδυασμό με την επικείμενη συνταξιοδότηση δεκάδων γιατρών του ΕΣΥ
μεχρι το τέλος του έτους αναμένεται να καταφέρουν καίριο πλήγμα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. 

Κλείσιμο
"Την επόμενη χρονιά αναμένεται η συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού ιατρών με Νοσοκομειακή εμπειρία 35-40 ετών. Χάνεται ο κρίκος της διάδοχης γενιάς, της προοπτικής αναζωογόνησης του ΕΣΥ και ο μοχλός αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης" αναφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (ΙΣΠ), κυρία Άννα Μαστορακου. 

Χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, τα οποία συγκέντρωσε από τις διοικήσεις, στο ΓΝ Πατρών “Άγιος Ανδρέας” υπάρχουν 56 κενές θέσεις και στο ΠΓΝΠ (Ρίο) υπάρχουν 92 κενές θέσεις ιατρών. 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (ΙΣΠ), τα κενά αυτά σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων γιατρών, πέρα από τις δυσλειτουργίες που δημιουργούν καθημερινά σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής, συνιστούν μια βαθύτερη απειλή για το ΕΣΥ με μακροπρόθεσμες συνέπειες. Με δεδομένη την σκληρή πραγματικότητα, ο ΙΣΠ εκφράζει, παράλληλα, την απορία του για την αισιοδοξία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μετα και το νομοσχέδιο για τον χρονο εργασίας των γιατρων του ΕΣΥ. 

«Σε αυτή τη συγκυρία, το νέο ωράριο εργασίας των ιατρών έρχεται μόνο για να αυξήσει το εργασιακό φορτίο των υπηρετούντων και να μειώσει τις απολαβές τους» αντιτείνει ο ΙΠΣ στηλιτεύοντας το νέο νόμο και ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετωπιση των δυσλειτουργιών του ΕΣΥ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης