Αλβανός προσπάθησε να κάψει δάσος στις Πρέσπες

Αλβανός προσπάθησε να κάψει δάσος στις Πρέσπες

Το εκπαιδευμένο τετράποδο ήταν αυτό που εντόπισε τον εμπρηστή κρυμμένο μέσα σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση

Αλβανός προσπάθησε να κάψει δάσος στις Πρέσπες
Οι τρεις εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν μέσα στη νύχτα της Τετάρτης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε διαφορετικά σημεία στο δάσος της κοινότητας Ψαράδων του Δήμου Πρεσπών, βρήκαν σε ετοιμότητα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας που τις αντιμετώπισαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Ώσπου να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, ωστόσο, είχαν γίνει στάχτη ένα στρέμμα δάσους με κέδρους στη θέση «Ρότι». Όλα έδειχναν εμπρησμό κι έτσι αμέσως ξεκίνησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών μαζί με σκύλο περιπολίας. Το εκπαιδευμένο τετράποδο ήταν αυτό που εντόπισε τον εμπρηστή κρυμμένο μέσα σε ένα σημείο με πυκνή βλάστηση.

Κλείσιμο
Ο 48χρονος Αλβανός που συνελήφθη άμεσα, είχε έρθει παράνομα στη χώρα έχοντας πάνω του δύο αναπτήρες με τους οποίους είχε προκαλέσει τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές. Έτσι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που του απήγγειλε κατηγορία για εμπρησμό.

Ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή να παραληφθεί από την Πυροσβεστική που διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει το κίνητρό του. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν αυτός που είχε προκαλέσει και άλλη μία δασική πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στην ίδια περιοχή στις 8 Αυγούστου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης