Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Η άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών και πολιτών απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς προς τα πρώτα σπίτια της Ρόδου - Δεν έχει ρεύμα το κέντρο της πόλης

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην πόλη της Ρόδου
Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, αλλά και πολλών πολιτών οδήγησε στο να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στον λόφο του Μόντε Σμιθ, κοντά στην περιοχή των Κρητικών της πόλης της Ρόδου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αρχικά εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

Κλείσιμο
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα, υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης, το οποίο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Δείτε βίντεο από το σημείο της πυρκαγιάς





Στο σημείο βρίσκονται είκοσι πυροσβέστες με δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και οχήματα του δήμου σε μια γιγάντια επιχείρηση για να μην επεκταθεί η φωτιά στις παρυφές της πόλης. Επίσης, εθελοντικές ομάδες και πολίτες συνδράμουν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δείτε το ελικόπτερο να «παίρνει» νερό από παραλία με λουόμενους





Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν κυρίως προς την πλευρά του Αρχαίου Σταδίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κινδύνευαν σπίτια.












Πηγή: rodiaki.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης