Αποτυχημένες απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ σε Ρόδο και Πύργο

Αποτυχημένες απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ σε Ρόδο και Πύργο

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες

Αποτυχημένες απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ σε Ρόδο και Πύργο
Τα έκαναν… μούσκεμα οι επίδοξοι μιμητές των διαρρηκτών που παραβιάζουν Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο Plofkraak, όπως είναι γνωστή η έκρηξη μέσω της διοχέτευσης εύφλεκτου αερίου, όταν επιχείρησαν να ανατινάξουν το μηχάνημα της Alpha bank στο Κιοτάρι της Ρόδου!

Κάτι δεν… ήξεραν οι δράστες, που φαίνεται ότι πέταξαν άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη στο Α.Τ.Μ. το οποίο είναι τοποθετημένο στην είσοδο ενός σούπερ μάρκετ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να… σηκώσουν στο πόδι την περιοχή στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και να προκαλέσουν ζημιές στην οθόνη και το πληκτρολόγιο του μηχανήματος! Οι επίδοξοι διαρρήκτες έφυγαν βιαστικά και οι άνδρες της Ασφάλειας Ρόδου διενεργούν προανάκριση για να τους εντοπίσουν.

Κλείσιμο
*** Άλλη μέθοδο διάλεξαν άλλοι άγνωστοι, προφανώς πιο… έμπειροι, για να παραβιάσουν το Α.Τ.Μ. που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο ενός καταστήματος τροφίμων στον Πύργο. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας γάντια, απενεργοποίησαν τις εξωτερικές κάμερες και προσπάθησαν να διαρρήξουν την θύρα εξόδου των χρημάτων με ένα αιχμηρό αντικείμενο. 

Στάθηκαν άτυχοι, όμως, γιατί τους πήραν είδηση οι περίοικοι και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να εξαφανιστούν. Η Ασφάλεια Πύργου σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος αγνώστων και ερευνά για την ταυτοποίησή τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης