Χασίς από την Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Χασίς από την Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Πέντε νεαροί συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα 

Χασίς από την Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και Έβρο
Μια ομάδα πέντε νεαρών Ελλήνων, μεταξύ των οποίων μια κοπέλα, εφοδιαζόταν με ποσότητες χασίς από την Αθήνα και τις διακινούσε από τις αρχές του 2017 στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας λεωφορεία του ΚΤΕΛ για την μεταφορά των ναρκωτικών ώστε να μην εντοπίζονται.

Ο προμηθευτής ήταν ένας 31χρονος στην Αθήνα, με το οποίο ερχόταν σε επαφή ένας  25χρονος για να παραλάβει τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να τις μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου διακινούσε ένα μέρος με τη βοήθεια της 21χρονης φίλης του. Την υπόλοιπη ποσότητα την έστελνε με δέμα μέσω ΚΤΕΛ σε έναν 18χρονο που την διέθετε σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας. Ρόλο συντονιστή στις συναλλαγές μεταξύ των μελών της σπείρας, είχε ένας 24χρονος.

Κλείσιμο
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε η σπείρα αποκαλύφθηκε από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, που ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και Θεσσαλονίκης, ενώ στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών και της Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και Ελληνικού.
 
Οι πέντε νεαροί συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και στην κατοχή και τα σπίτια τους κατασχέθηκαν εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, 535,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου εμποτισμένο με χασισέλαιο, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένα κλομπ και 1.940 ευρώ μαζί με ένα βιβλιάριο καταθέσεων. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης