Ο ΔΣΑ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων

Ο ΔΣΑ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων

Εκφράζει συμπαράσταση στους Ξενοφώντα Κοντιάδη, Δημήτρη Μπούρλο και Αθηνά  Πετρόγλου

Ο ΔΣΑ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), με χρονοκαθυστέρηση καταδικάζει  απερίφραστα τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των δικηγόρων Ξενοφώντα Κοντιάδη, Δημήτρη Μπούρλου και Αθηνάς Πετρόγλου, προς τους οποίους εκφράζει και την αμέριστη συμπαράστασή του.
          
Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ,  «η βία, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν εκφέρεται, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλύσει την ελευθερία του λόγου μας».
Κλείσιμο
          
Η ελεύθερη «έκφραση νομικών ή οιωνδήποτε άλλων επιστημονικών απόψεων, η δημόσια ανταλλαγή επιχειρημάτων, η μάχη των ιδεών βρίσκονται στον πυρήνα του νομικού μας πολιτισμού, τον οποίο πάντα θα υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που επιχειρεί να τον πλήξει», προσθέτουν οι Αθηναίοι δικηγόροι.

Και καταλήγει  ο ΔΣΑ, ότι στέκεται δίπλα στους εν λόγω δικηγόρους και «δεν επιτρέπει την επιβολή της σιωπής με βία και εκφοβισμό».
          
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 7 ημέρες ο Δημήτρης Μπούρλος, ένας εκ των μελών της  Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, δέχθηκε επίθεση με εύφλεκτο υγρό στο γραφείο του στα Εξάρχεια.
          
Ο δράστης περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό την είσοδο του γραφείου του δικηγόρου και έβαλε φωτιά, ενώ  μόλις αντιλήφθηκε ότι στο σημείο υπήρχαν κάμερες ασφαλείας τράπηκε σε φυγή. Ο κ. Μπούρλος και κατά το παρελθόν είχε δεχθεί ανάλογη επίθεση.
          
Και πάλι πριν από 7 ημέρες τοποθέτησαν  αυτοσχέδιο μηχανισμό έξω από την είσοδο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου «Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου»,  πρόεδρος του οποίου είναι ο δικηγόρος Ξενοφώντας  Κοντιάδης.
          
Τέλος, στις 23  Δεκεμβρίου 2016  τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό  στο γραφείο της Αθηνάς Πετρόγλου, μιας  εκ των μελών της  Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης