Πλ. Θεάτρου: «Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω στη φυλακή», έγραφε ο αυτόχειρας- δραπέτης

Πλ. Θεάτρου: «Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω στη φυλακή», έγραφε ο αυτόχειρας- δραπέτης

Τι κατέθεσε αστυνομικός που ήρθε σε συμπλοκή μαζί του 
 

Πλ. Θεάτρου: «Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω στη φυλακή», έγραφε ο αυτόχειρας- δραπέτης
Τελικά δύο ήταν τα σημειώματα που είχε αφήσει με αποδέκτες τους γονείς του ο 38χρονος, που το πρωί του περασμένου Σαββάτου, άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Πλ. Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το όπλο του. Τα σημειώματα τα είχε γράψει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στις 4 Δεκεμβρίου, μία μόλις μέρα πριν την λήξη της άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Χαλκίδας, στα οποία φαίνεται καθαρά η απόφασή του να μην επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα. Από εκείνη τη στιγμή έφυγε από το οικογενειακό σπίτι στα Πατήσια, έως την ώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης. Η μητέρα του μετά τα όσα συνέβησαν πήγε και παρέδωσε τα δύο σημειώματα σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που την είχαν καλέσει να της λάβουν κατάθεση.  

Το πρώτο σημείωμα ήταν γραμμένο σε μια κόλλα Α4 και έγραφε χαρακτηριστικά: «Αν γυρίσω πίσω θα αυτοκτονήσω. Μου περνάει από το μυαλό εδώ και 10 μήνες. Δεν είμαι πλέον καλά. Έχασα τα λογικά μου. Έμαθα ότι θέλω άλλα 6 χρόνια για να βγω. Σας αγαπώ. Συγνώμη. Ο γιος σας».

Κλείσιμο
Το δεύτερο σημείωμα ήταν ακόμη πιο μικρό, που δήλωνε τα συναισθήματά για τους γονείς τους και την απόφασή του να αυτοκτονήσει: «Σας αγαπάω με όλη μου την ψυχή. Θα πεθάνω. Μη στεναχωρηθείτε. Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα της άδειάς του, ο 38χρονος φαίνεται να είχε συζητήσει την πρόθεσή του να μην επιστρέψει στην φυλακή, κάνοντας διάλογο με τους οικείους για την απόφασή του.

Ένας από τους αστυνομικούς που ήρθε σε ένοπλη συμπλοκή μαζί του κατέθεσε σύμφωνα με την εφημερίδα:

«Είδαμε τον συγκεκριμένο άνδρα να κινείται ύποπτα και τον πλησιάσαμε για να του κάνουμε έρευνα. Τον κάλεσα να μείνει ακίνητος για έλεγχο. Εκείνος μόλις μας είδε κινήθηκε προς το μέρος μας, σήκωσε μόνος του ψηλά τα χέρια και μας είπε ‘Παιδιά εντάξει, δεν τρέχει τίποτα... εντάξει’. Ξαφνικά μας γύρισε την πλάτη, έβγαλε πιστόλι από το παντελόνι, έστριψε απότομα και πυροβόλησε εναντίον μας τρεις φορές. Μία από τις σφαίρες βρήκε τον συνάδερφο στο χέρι. Εγώ πυροβόλησα δύο φορές. Μία σφαίρα πρέπει να τον βρήκε στο πόδι. Έπεσε κάτω. Τον κάλεσα να παραδοθεί, εκείνος όμως έπιασε το πιστόλι που του είχε πέσει το έβαλε στο κεφάλι του και πυροβόλησε».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης