Πατέρας και γιος ξέθαβαν αρχαία στη Ροδόπη

Πατέρας και γιος ξέθαβαν αρχαία στη Ροδόπη

Τα αρχαία αντικείμενα εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων

Πατέρας και γιος ξέθαβαν αρχαία στη Ροδόπη
Η τελευταία εξόρμηση για την αναζήτηση πολύτιμων αρχαίων αντικειμένων ήταν και η μοιραία για έναν 40χρονο «Ιντιάνα Τζόουνς» που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής την στιγμή που επέστρεφε στην κατοικία του, σε ένα χωριό της Ροδόπης.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, όπου κατοικεί μαζί με τον 67χρονο πατέρα του, οι αστυνομικοί βρήκαν 19 νομίσματα αρχαίων ελληνικών χρόνων, άλλα 19 νομίσματα  της Οθωμανικής περιόδου, ένα χάλκινο δαχτυλίδι και πέντε χάλκινα και μολύβδινα αντικείμενα, τα οποία ο 40χρονος φέρεται να έφερε στο φως από λαθρανασκαφές που έκανε με τη βοήθεια δυο ανιχνευτών μετάλλων. Οι χώροι όπου έσκαβε, ενδέχεται να εντοπιστούν από τους xάρτες και διάφορα έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν στην κατοχή του.

Κλείσιμο
Τα αρχαία αντικείμενα εστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να πιστοποιηθεί η προέλευσή τους, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι κρότου- λάμψης με οκτώ φυσίγγια κρότου στον γεμιστήρα, μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ. Πατέρας και γιος παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης