Τρίκαλα: Άλλες 41 απάτες και απόπειρες έκανε το ζευγάρι από τη Βουλγαρία

Τρίκαλα: Άλλες 41 απάτες και απόπειρες έκανε το ζευγάρι από τη Βουλγαρία

Οι δράστες είχαν εξαπατήσει έξι γονείς που πείστηκαν να τους δώσουν πάνω από 20.000 ευρώ και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο σε άλλους 35, φιλοδοξώντας να τους αποσπάσουν συνολικά 500.000 ευρώ

Τρίκαλα: Άλλες 41 απάτες και απόπειρες έκανε το ζευγάρι από τη Βουλγαρία
Ακόμη και υλικά μεταμφίεσης χρησιμοποιούσε το ζευγάρι των Βουλγάρων απατεώνων που είχε συλληφθεί την Πέμπτη στην πόλη των Τρικάλων, όταν τους παγίδευσε ένας 57χρονος στην 51χρονη σύζυγο του οποίου τηλεφώνησαν και ισχυρίστηκαν ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο απαιτώντας 5.000 ευρώ «για να μην μπλέξει νομικά».

Από την έρευνα που έγινε στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά ο 33χρονος αλλοδαπός και η 42χρονη ομοεθνής του, βρέθηκε μια γυναικεία περούκα. Το πιο πολύτιμο εύρημα, όμως, ήταν μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις στην κυριλλική γραφή που αποδείκνυαν ότι από τις αρχές Ιουνίου οι δράστες είχαν εξαπατήσει έξι γονείς που πείστηκαν να τους δώσουν πάνω από 20.000 ευρώ και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο σε άλλους 35,  φιλοδοξώντας να τους αποσπάσουν συνολικά 500.000 ευρώ!

Κλείσιμο
Μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, το ζευγάρι είχε εξαπατήσει έναν 76χρονο από τον οποίο πήραν 1.500 ευρώ και απέτυχαν να πάρουν χρήματα σε άλλες δυο περιπτώσεις. Ως καθοδηγητής τους φέρεται ένας ομοεθνής συνεργός τους ο οποίος κατοικοεδρεύει στη Ρουμανία και αναζητείται από τις αρχές της χώρας που ειδοποιήθηκαν από τις ελληνικές, ενώ διέθεταν και άγνωστο αριθμό συνεργών. 

Ο 33χρονος και η 42χρονη οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενοι για απάτη, αλλά με τις νέες αποκαλύψεις του ασκήθηκε δίωξη και για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που είναι κακούργημα. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια Τρικάλων για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης της σπείρας  και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης