Έργο πνοής για την Αρκαδία: Παραδόθηκε ο ανισόπεδος κόμβος της Μεγαλόπολης

Έργο πνοής για την Αρκαδία: Παραδόθηκε ο ανισόπεδος κόμβος της Μεγαλόπολης

Στις δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης θέλησε να... τετραγωνίσει τον... κύκλο, κάνοντας λόγο για σχέσεις ανταποδοτικότητας – Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος θα είναι ο πρώτος που θα εφαρμοστεί το σύστημα των αναλογικών διοδίων

Έργο πνοής για την Αρκαδία: Παραδόθηκε ο ανισόπεδος κόμβος της Μεγαλόπολης
Έργο πνοής για την περιοχή της Αρκαδίας ειδικότερα και την Πελοπόννησο γενικότερα, αποτελεί ο ανισόπεδος κόμβος στη Μεγαλόπολη, ο οποίος παραδόθηκε προς χρήση από την εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή.

Την Πέμπτη τελέστηκαν τα εγκαίνια του δρόμου, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη
Κλείσιμο
και σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» είναι ο πρώτος από τους οδικούς άξονες της χώρας, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, ο Κεντρικός Άξονας Πελοποννήσου θα είναι και ο πρώτος από τους αυτοκινητοδρόμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα διοδίων για δίκαιες χρεώσεις όλων των χρηστών, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή.

Στις δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε πως «τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, σε κανένα Υπουργό, σε κανένα Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Εμείς κρινόμαστε για το πόσο αποτελεσματικοί είμαστε και σε τι κόστος τελειώνουμε και εκτελούμε τα δημόσια έργα».

Αναφερόμενος στην πληρωμή των διοδίων και στα όσα ειπώθηκαν από το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα «Δεν Πληρώνω», ο υπουργός θέλησε να... τετραγωνίσει τον... κύκλο, κάνοντας λόγο για σχέσεις ανταποδοτικότητας, υποστηρίζοντας ότι «θα ήθελα με τη σειρά μου να θυμίσω μερικά πράγματα γιατί άκουσα για το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Όλα αυτά τα χρόνια, δεκαετίες υπήρχε το «Κίνημα Πληρώνω Πολύ Περισσότερο» που ανέπτυξε το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Πληρώνω πολύ περισσότερο γιατί δεν είχαν γίνει απαλλοτριώσεις, πληρώνω πολύ περισσότερο γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές εργασίες, πληρώνω πολύ περισσότερο γιατί δεν είχαν λυθεί τα απαραίτητα προβλήματα, πληρώνω πολύ περισσότερο γιατί είχαν σταματήσει οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν το έργο και είχαν σταματήσει τα έργα και πληρώνω περισσότερο γιατί διαπλέκεται η πολιτική εξουσία με την οικονομική εξουσία».

Στην τελετή παράδοσης σε κυκλοφορία του Ανισόπεδου Κόμβου Μεγαλόπολης και της Συνδετήριας Αρτηρίας με την είσοδο της πόλης, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας. Το «παρών» έδωσε στην εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Γιώργος Δέδες, βουλευτές και εκπρόσωποι των περιφερειακών και τοπικών αρχών.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης