Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του «ΟΧΙ»

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του «ΟΧΙ»

ΛΑΕ έξω από τα γραφεία της ΕΕ: «Αυτό το ΟΧΙ ήταν του λαού, ο Τσίπρας το ξεπούλησε σε ΕΕ και ΔΝΤ» - Στο Σύνταγμα η ΑΔΕΔΥ - Η Πλεύση Ελευθερίας στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου Λυκαβηττού

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του δημοψηφίσματος. 

Οι διαδηλωτές, πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης για την αλλαγή του ΟΧΙ που βγήκε πέρυσι στο δημοψήφισμα σε ΝΑΙ.  

Κλείσιμο
Στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για μια «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα». 

Με σύνθημα «διατρανώνουμε το ΟΧΙ του περσινού δημοψηφίσματος» η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς της πλατεία Συντάγματος και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Β. Σοφίας και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου φώναζε «αυτό το ΟΧΙ ήταν του λαού, ο Τσίπρας το ξεπούλησε σε ΕΕ και ΔΝΤ».
 
Στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου στο Λυκαβηττό η "Πλεύση Ελευθερίας" της Ζωής Κωνσταντοπούλου προτρέπει τους πολίτες της Αθήνας να πουν όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, ΟΧΙ στο ξεπούλημα του θεάτρου Λυκαβηττού. " Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταγραφή του ΟΧΙ μας, δεν κάνουμε ούτε επετειακές εκδηλώσεις ούτε μνημόσυνα: διεκδικούμε το περιεχόμενο του ΟΧΙ μας. Ξεκινάμε ένα ανυποχώρητο αγώνα, ώστε το ΟΧΙ μας να γίνει πράξη" αναφέρει σε ανακοίνωση της η πλεύση Ελευθερίας. 



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης