Φυτεία με οπιούχα παπαρούνα εντοπίστηκε στην Ξάνθη

Φυτεία με οπιούχα παπαρούνα εντοπίστηκε στην Ξάνθη

Ο 55χρονος Γεωργιανός είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν δεχθεί πληροφορίες για την ασυνήθιστη «αγροτική» δραστηριότητά του και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην αγροικία του

Φυτεία με οπιούχα παπαρούνα εντοπίστηκε στην Ξάνθη
Σε ευρεία παραγωγή οπίου ετοιμαζόταν να προχωρήσει ένας αλλοδαπός, που είχε στήσει σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης μια αρκετά μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια υπνοφόρου μήκωνος, δηλαδή του είδους της παπαρούνας από την οποία παράγεται το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Ο 55χρονος Γεωργιανός είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν δεχθεί πληροφορίες για την ασυνήθιστη «αγροτική» δραστηριότητά του και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην αγροικία του, έξω από την πόλη. Εκεί ανακάλυψαν τη φυτεία με τα 76 δενδρύλλια υπνοφόρου παπαρούνας ύψους ενός ως ενάμισι μέτρου, την οποία μάλιστα σκόπευε να μεγαλώσει αφού είχε στην κατοχή του και άλλους σπόρους βάρους 4,5 γραμμαρίων.

Κλείσιμο
Ο αλλοδαπός καλλιεργούσε επίσης και πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως 1,3ο μέτρου, τα οποία επίσης ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης