Αιτωλοακαρνανία: Ζευγάρι πίσω από την προμήθεια των 120 κιλών λαθραίου καπνού

Αιτωλοακαρνανία: Ζευγάρι πίσω από την προμήθεια των 120 κιλών λαθραίου καπνού

Διακινητής ήταν ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Αιτωλοακαρνανία: Ζευγάρι πίσω από την προμήθεια των 120 κιλών λαθραίου καπνού
Διακινητής ήταν ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ενώ μετέφερε πέντε συσκευασίες με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού. Προμηθευτές του ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων από το Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, στους οποίους είχε πληρώσει 1.200 ευρώ για τις αγοράσει.

Ο δράστης είχε συλληφθεί από άνδρες της Ασφάλειας και της Τροχαίας Μεσολογγίου 22ο χιλιόμετρο της εθνικής, στο Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας, όταν δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν για έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν οι συσκευασίες με τα 121 κιλά και 700 γραμμάρια καπνού και ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι τις είχε αγοράσει από έναν 48χρονο. 

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον προμηθευτή στο σπίτι του και μια αποθήκη που διατηρεί στην περιοχή Μεγάλη Χώρα του Αγρινίου, αλλά βρήκαν μόνο την 45χρονη σύζυγό του που είχε στην κατοχή της άλλο ένα κιλό και 940 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Ωστόσο, τη συνέλαβαν και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ ο 48χρονος σύζυγός της αναζητείται. Και οι δυο κατηγορούνται για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, όπως και ο 35χρονος που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. Ο  λαθραίος καπνός εστάλη στο Τελωνείο Μεσολογγίου, όπου οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίστηκαν στα 24.542 ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης