Σπείρα από τη Λαμία διέρρηξε 32 σπίτια στην Ηλεία!

Σπείρα από τη Λαμία διέρρηξε 32 σπίτια στην Ηλεία!

Τους υποψήφιους «στόχους» έβρισκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα και στη συνέχεια έστελναν τρεις συνεργούς τους να αδειάσουν τα σπίτια

Σπείρα από τη Λαμία διέρρηξε 32 σπίτια στην Ηλεία!
Τέλος στη δράση μιας σπείρας τσιγγάνων διαρρηκτών που εξορμούσαν από τη Λαμία στον Πύργο και τα γύρω χωριά, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι καθοδηγούσαν τους τρεις φυσικούς αυτουργούς ώστε να διαρρήξουν 32 σπίτια το τελευταίο εξάμηνο!

Για τον 39χρονο άνδρα και την 21χρονη γυναίκα, ο ανακριτής Ηλείας είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές, καθώς διαπιστώθηκε ότι αυτοί ενημέρωναν τους υπόλοιπους για τα σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν. Η ίδια κατηγορία βαρύνει ακόμη τρεις άνδρες, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Κλείσιμο
Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν... καταδρομικά, μόλις οι δυο συνεργοί τους τούς υποδείκνυαν τα σπίτια που είχαν βάλει στοχοποιήσει. Πήγαιναν με αυτοκίνητο από τη Λαμία, παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν χρήματα, χρυσά κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια, επέστρεφαν στη Φθιώτιδα όπου παρέμεναν για να μην εντοπιστούν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η σπείρα είχε διαρρήξει από τις 4 Νοεμβρίου 2015 ως το Μ. Σάββατο φέτος, 32 σπίτια στις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Ξυλοκέρας, Πράσινου, Κατακόλου, Αγίου Ιωάννη, Παλαιοβαρβάσαινας, Κατσικάρι, Αγίου Κωνσταντίνου και άλλες περιοχές του Πύργου. Η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 94.000 ευρώ και 3.090 δολάρια Καναδά και Η.Π.Α.. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους που διαφεύγουν βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης