Την επόμενη εβδομάδα η απάντληση υδάτων από το «Παναγία Τήνου»

Την επόμενη εβδομάδα η απάντληση υδάτων από το «Παναγία Τήνου»

Στο πλοίο εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 25.000 τόνοι νερού

Την επόμενη εβδομάδα η απάντληση υδάτων από το «Παναγία Τήνου»
Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απάντλησης των περίπου 25.000 τόνων που έχουν πλημμυρίσει το πλοίο «Παναγία Τήνου» μετά τη μερική βύθισή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήδη δύτες έχουν προχωρήσει στη σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του ημιβυθισμένου πλοίου ενώ προχωρά και η σφράγιση με ξύλινα πώματα όποιου σημείου εντοπίζεται ρήγμα ή τρύπα στα ύφαλα του πλοίου.

Κλείσιμο
Η επιχείρηση της απάντλησης των υδάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο μεγάλο ρήγμα, θα ξεκινήσει πιθανότατα επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, 3 ή 4 Μαϊου, καθώς όπως εξηγούν γνώστες του αντικειμένου πρόκειται για μια διαδικασία που εάν ξεκινήσει δεν μπορεί να σταματήσει και θα διαρκέσει περισσότερα από δύο με τρεις ημέρες. 






Σύμφωνα με εκτιμήσεις στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.
 
Τα ειδικά συνεργεία που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου πλοίου από τον ΟΛΠ έχουν τοποθετήσει αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το «Παναγία Τήνου». Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, από την ημιβύθιση του πλοίου δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο εσωτερικό του δεν υπήρχαν ποσότητες καυσίμων παρά μόνο λιπαντικά στοιχεία στο μηχανοστάσιο.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης