Χανιά: Λύσεις για τους άστεγους πολίτες αναζητά η κοινωνική υπηρεσία του δήμου

Χανιά: Λύσεις για τους άστεγους πολίτες αναζητά η κοινωνική υπηρεσία του δήμου

Το μεσημέρι της Δευτέρας άστεγοι βρέθηκαν στο δημαρχείο της πόλης ζητώντας να βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους

Χανιά: Λύσεις για τους άστεγους πολίτες αναζητά η κοινωνική υπηρεσία του δήμου
Σε αναζήτηση λύσης για τους άστεγους της πόλης βρίσκεται η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων καθώς στις 31 Μαρτίου έληξε η περίοδος φιλοξενίας τους στις κατασκηνώσεις του Καλαθά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας άστεγοι βρέθηκαν στο δημαρχείο της πόλης ζητώντας να βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους και, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, η λύση που μπορεί να βρεθεί άμεσα είναι να τους χορηγηθεί προσωρινά οικονομική βοήθεια ώστε να βρουν χώρους διαμονής.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των αστέγων με τη δημιουργία μόνιμης υποδομής για τη φιλοξενία τους.

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση των αστέγων από τον χώρο των κατασκηνώσεων του Καλαθά επεσήμανε ότι η απόφαση όριζε ως χρόνο φιλοξενίας εώς τις 31 Μαρτίου καθώς, όπως είπε, «ο χώρος πρέπει να ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει τα κατασκηνωτικά προγράμματα του καλοκαιριού».

Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά κάθε καλοκαίρι υλοποιούνται προγράμματα φιλοξενίας παιδιών, ηλικιωμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης