Μετά τις γιαγιάδες της Μυτιλήνης, 92χρονη πρόσφερε φαγητό στην πλ. Βικτωρίας

Μετά τις γιαγιάδες της Μυτιλήνης, 92χρονη πρόσφερε φαγητό στην πλ. Βικτωρίας

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που περνούν δύσκολα μέσα στην οικονομική κρίση, βγάζουν από το υστέρημά τους και προσφέρουν ό,τι μπορούν

Μετά τις γιαγιάδες της Μυτιλήνης, 92χρονη πρόσφερε φαγητό στην πλ. Βικτωρίας
Δεν έχουν τέλος οι συγκινητικές ιστορίες τόσο των προσφύγων
που φτάνουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, όσο όμως και των Ελλήνων που μέσα στις κοσμογονικές αλλαγές που βιώνουν σε ένα περιβάλλον τόσο ασταθές που κανείς δεν ξέρει «τι του ξημερώνει», βρίσκουν δύναμη να ανοίξουν τις αγκαλιές τους και να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν.

Κλείσιμο
Το μεσημέρι της Κυριακής μια ηλικιωμένη γυναίκα τράβηξε τα βλέμματα στην πλημμυρισμένη από πρόσφυγες πλατεία Βικτωρίας. Όπως περιγράφει η εθελόντρια στην περιοχή Λιάνα Ντενεζάκη στο προφίλ της στο facebook, «σταμάτησε ένα αυτοκίνητο ακριβώς έξω από την είσοδο μιας πολυκατοικίας. Από μέσα βγήκε μια ηλικιωμένη κυρία με μπαστούνι. Ο οδηγός άνοιξε το πορτ παγκάζ και μία γυναίκα (προφανώς κόρη της) τη βοήθησε να βγάλει κάποιες σακούλες. Υπέθεσα πως η κυρία είναι κάτοικος της περιοχής και επέστρεφε από την κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά της. Η σκέψη μού φάνηκε πολλή γλυκιά. Όμως, η αλήθεια ήταν καλύτερη...
»





Οι τσάντες της γυναίκας ήταν γεμάτες με σάντουιτς, κέικ, σταφιδόψωμα, βραστά αυγά, μπουκαλάκια με νερό. Η ηλικιωμένη κυρία τα παρέδωσε στους εθελοντές που μαγείρευαν εκείνη την ώρα για τους πρόσφυγες κι έφυγε αθόρυβα. 

«Η κόρη της γύρισε απλά και μας είπε: "Είναι 92 χρονών. Εκείνη μας ζήτησε να έρθουμε". Αυτή την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα», γράφει η κ. Ντενεζάκη.

Οι φωτογραφίες είναι του Οδυσσέα Γαλανάκη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης