Μητρόπολη Λεμεσού: Ο Άη Γιώργης «ίδρωσε», δεν δάκρυσε

Μητρόπολη Λεμεσού: Ο Άη Γιώργης «ίδρωσε», δεν δάκρυσε

Ιερείς επισκέφθηκαν το ξωκλήσι όπου αναφέρθηκε το «θαύμα», δεν διαπίστωσαν όμως κάτι και εξέδωσαν ανακοίνωση «διάψευσης»

Μητρόπολη Λεμεσού: Ο Άη Γιώργης «ίδρωσε», δεν δάκρυσε
Η Μητρόπολη Λεμεσού στη Κύπρο
με χθεσινή της ανακοίνωση, απογοήτευσε όσους πίστεψαν ότι η εικόνα του Αγίου Γεωργίου σε ξωκλήσι στο Ακρωτήρι, δάκρυζε, αποδίδοντας το φαινόμενο σε θαύμα. Υπήρξαν ακόμα και αυτοί που συνέδεσαν το «θαύμα» με την μορφή του Αγίου Γεωργίου που αποτυπώνεται σε ρωσικές σημαίες, «προφητεύοντας» ότι προετοιμάζεται η επικράτηση του «ξανθού γένους».

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση της  Μητρόπολης Λεμεσού, αναφέρεται πως κλιμάκιο της μητρόπολης, με επικεφαλής τον επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο, επισκέφθηκε το ξωκλήσι στο Ακρωτήρι και δεν διαπίστωσε «τίποτε το ιδιαίτερο, εκείνη την ώρα».

Ωστόσο, σημειώνεται πως φαίνεται ότι υπήρξε «κάποιο υγρό, το οποίο σκουπίστηκε από προσκυνητές». Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η εκκλησία γνωρίζει και διδάσκει ότι συμβαίνουν πολλά θαυμαστά γεγονότα, ωστόσο «πάντοτε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα μέχρις ότου διαπιστωθούν τέτοια θαυμαστά σημεία, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

Σύμφωνα με τις «μαρτυρίες», οι σταγόνες-δάκρυα ξεκινούσαν από το μέτωπο του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με κατοίκους της κοινότητας, ουδέποτε στο παρελθόν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο. Φαίνεται πως τα «δάκρυα» ήταν υγρασία που δημιουργήθηκε επάνω στο χρώμα της εικόνας στο σημείο του μετώπου του Αγίου Γεωργίου.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης