Μπήκε στο πλοίο με χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Μπήκε στο πλοίο με χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Η ατυχία του ήταν ότι τα στελέχη του Λιμενικού τον επέλεξαν για δειγματοληπτικό έλεγχο

Μπήκε στο πλοίο με χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Με σκοπό να περάσει από τη Σαλαμίνα στο Πέραμα επιβιβάστηκε στο φέρι της γραμμής ένας 20χρονος αλλοδαπός, αλλά το αυτοκίνητό του ήταν... πλημμυρισμένο στα πακέτα λαθραίων τσιγάρων! Η ατυχία του ήταν ότι τα στελέχη του Λιμενικού
τον επέλεξαν για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Κλείσιμο
Το όχημα είχε ήδη μπει στο πλοίο, όταν οι λιμενικοί άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και βρήκαν μέσα 3.000 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Έτσι, κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο του Πειραιά για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ ο 25χρονος διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Σε αγροτική περιοχή του Χιονάτου Καστοριάς, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος έναν Αλβανό που βρισκόταν παράνομα στη χώρα και, κατά την σωματική έρευνα που του έκαναν, βρήκαν πάνω του μια συσκευασία με καπνό βάρους 428 γραμμαρίων χωρίς ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο καπνός κατασχέθηκε και ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης