Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις Κατρούγκαλου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις Κατρούγκαλου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Δήμους είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας για το αίτημα ανανέωσης των προγραμμάτων

Την επόμενη εβδομάδα οι απαντήσεις Κατρούγκαλου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Την επόμενη εβδομάδα θα απαντήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για το αίτημα της περί ανανέωσης των 5μηνων προγραμμάτων εργασίας του ΟΑΕΔ σε δήμους και άλλους φορείς. Γι' αυτό δεσμεύθηκε ο υπουργός Εργασίας στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους Δήμους που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Σταδίου.

Οι περίπου 500 διαδηλωτές στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή όπου και ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.

Κλείσιμο
Παράλληλα η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους «αντιδρά στην προσπάθεια να επιβληθεί η καθιέρωση του εργασιακού αυτού... μοντέλου στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. με «φθηνό προσωπικό», με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».




Περίπου 33.000 εργαζόμενοι των προγραμμάτων θα βρεθούν εκτός εργασίας αφού τον Δεκέμβριο οπου λήγει το 5μηνο θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν με ο,τι αυτό συνεπάγεται με τις υποχρεώσεις των δήμων σε τρίτους. 



Οι εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονται με 480 ευρω το μήνα καθαρά και χωρις ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία για ολους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου διεξάγεται με δυσκολία καθώς οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τις δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης