Ο «Γολγοθάς» ενός πατέρα για να βρει από τι πέθανε η 16χρονη κόρη του

Ο «Γολγοθάς» ενός πατέρα για να βρει από τι πέθανε η 16χρονη κόρη του

Πρόκειται για την υπόθεση με τον οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα

Ο «Γολγοθάς» ενός πατέρα για να βρει από τι πέθανε η 16χρονη κόρη του
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας η οποία, έχασε τη ζωή της όταν μεταφέρθηκε από το φίλο της μητέρας της σε ιδιωτική μαιευτική κλινική των Αγίων Σαράντα για να κάνει έκτρωση. Την ποινική δίωξη τεσσάρων ιατροδικαστών ζητά ο Σύλλογος Δικηγόρων κατά της Διαφθοράς.


«Το παιδί μου δεν πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Πέθανε στα χέρια της γυναικολόγου όπου μεταφέρθηκε εκεί για να κάνει έκτρωση. Η γυναικολόγος μάλιστα, με απείλησε, ζητώντας μου να σταματήσω εδώ την υπόθεση. “Μην το ψάχνεις άλλο. Έλα στους Αγίους Σαράντα να πιούμε καφέ, να σου εκφράσω τα συλληπητήρια μου από κοντά και να κλείσει το θέμα, αλλιώς θα έχεις να κάνεις μαζί μου”, μου είπε πριν από λίγες ημέρες. Δεν θα ησυχάσω αν δεν λάμψει η αλήθεια για το παιδί μου», λέει στο protothema.gr ο πατέρας της άτυχης 16χρονης, κ. Γιώργος Αναγνώστης.
Κλείσιμο

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της ξαφνικά μετά από την επίσκεψή της σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα. Η 16χρονη κοπέλα είχε αισθανθεί αδιαθεσία κατά την επιστροφή της από τους Αγίους Σαράντα προς τα Ιωάννινα και ο οδηγός του ταξί τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας κ. Γιώργος Αναγνώστης, είχε ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη και στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η κόρη του πέθανε από εσωτερική αιμορραγία έπειτα από επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Σήμερα, δέκα μήνες μετά το περιστατικό, ο Σύλλογος "Δικηγόρων κατά της Διαφθοράς" όπου απευθύνθηκε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ζητά την ποινική δίωξη για τους τέσσερις Αλβανούς ιατροδικαστές οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση και κατέληξαν μάλιστα σε διαφορετικά συμπεράσματα για το θάνατο της.

Συγκεκριμένα ζητά την ποινική τους δίωξη για απόκρυψη της αλήθειας, αλλοίωση στοιχείων και κατάθεση ψευδούς ιατροδικαστικής εκθέσεως. Επίσης, τα συμπεράσματα των ειδικών για τα ακριβή αίτια θανάτου διαφέρουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δίνουν άλλη κατεύθυνση στην έρευνα. Η ιατροδικαστική εξέταση καθορίζει και το αποτέλεσμα μιας δικαστικής απόφασης δεδομένου ότι ο εισαγγελέας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Οι πρώτες υποψίες του πατέρα της Κωνσταντίνας δημιουργήθηκαν όταν πηγαίνοντας στο νεκροτομείο όπου φυλασσόταν το άψυχο σώμα της, είδε ότι έλειπαν ζωτικά όργανα. Μεταξύ αυτών είχε αφαιρεθεί και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς όπως και ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανίχνευση της πραγματικής αιτίας θανάτου.

Στη συνέχεια, ζήτησε νέα ιατροδικαστική εξέταση στα Γιάννενα, όπου ο ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης κατέληξε στο πόρισμά του ότι "η αίτια θανάτου είναι ασαφής" αφού έλειπαν τα ζωτικά όργανα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης