Μαθητές και καθηγητές διανυκτερεύουν στο σχολείο για να δουν το «κόκκινο φεγγάρι»

Μαθητές και καθηγητές διανυκτερεύουν στο σχολείο για να δουν το «κόκκινο φεγγάρι»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αστρονομία, οι μαθητές και οι καθηγητές τους, θα περάσουν τη νύχτα στο σχολείο, παρατηρώντας το φαινόμενο από το αστεροσκοπείο του σχολείου, τα ξημερώματα της Κυριακής

Μαθητές και καθηγητές διανυκτερεύουν στο σχολείο για να δουν το «κόκκινο φεγγάρι»
Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ελληνογερμανικής Αγωγής θα διανυκτερεύσουν στο σχολείο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, όχι για να κάνουν μάθημα, τουλάχιστον όχι παραδοσιακό μάθημα. Το σχολείο επισημαίνει οτι η η ύλη των μαθημάτων δεν είναι αυτή μόνο που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια καθώς υπάρχουν πολλές αφορμές για γνώση. Στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ένας πετυχημένος θεσμός «μια νύχτα στο μουσείο» Σε αυτή τη φιλοφοφία θα στηριχτεί και το «μια νύχτα στο σχολείο», μια νύχτα που επιφυλάσσει ένα μοναδικό και σπάνιο θέαμα, το «κόκκινο φεγγάρι».

Ξημερώματα Κυριακής 27 προς Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα σημειωθεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, μια ολική έκλειψη Σελήνης. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης ο δίσκος της Σελήνης αποκτά μία κοκκινωπή απόχρωση, κάτι που κάνει το φαινόμενο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Αυτό συμβαίνει λόγω της διάθλασης των φωτεινών ακτίνων του Ήλιου από την ατμόσφαιρα της Γης, κάτι αντίστοιχο με την κοκκινωπή απόχρωση του ουρανού κατά τη διάρκεια της ανατολής και της δύσης του Ήλιου. Παράλληλα, η Σελήνη θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να έχει το μεγαλύτερο φαινόμενο μέγεθος, περίπου 14% μεγαλύτερο σε σχέση με μία τυπική πανσέληνο.

Κλείσιμο
Οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα είναι ξύπνιοι, όταν το φεγγάρι «βαφτεί» κόκκινο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αστρονομία οι μαθητές και οι καθηγητές θα περάσουν η νύχτα στο σχολείο με την παρατήρηση του φαινομένου από το αστεροσκοπείο του σχολείου . Η σκιά της Γης θα αρχίσει να καλύπτει τη Σελήνη στις 04.07 π.μ. και η κορύφωση του φαινομένου θα συμβεί στις 05.47. Για τους μαθητές ίσως είναι το πιο πρωινό αλλά και το πιο όμορφο ξύπνημα των σχολικών χρόνων καθώς θα αφεθούν στη μαγεία του νυχτερινού ουρανού και του σπάνιου αυτού συνδυασμού, που θα ξανασυμβεί το 2033!

Το αστεροσκοπείο του σχολείου θα είναι ανοιχτό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το φαινόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης