Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Στην περιοχή Αγία Μαρίνα - Κινδύνευσαν κατοικίες, ενώ η φωτιά απείλησε λόγω των ισχυρών ανέμων και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών 

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Μυτιλήνη, η οποία ξέσπασε το πρωί της Κυριακής. Όλη την ημέρα δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούσαν να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς με τη συνδρομή δύο αεροσκαφών και τριών ελικοπτέρων, αλλά και 85 ατόμων πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, περισσότερα από 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων έχουν γίνει στάχτη.

Κλείσιμο
Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν το έργο τους για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. 

Πώς ξεκίνησε

Η φωτιά ξεκίνησε στον αγροτικό  δρόμο ανάμεσα στην Αγία Μαρίνα και το Καγιάνι που οδηγεί στο γήπεδο της περιοχής.  Η φωτιά κατευθύνθηκε αρχικά  προς το βουνό, ενώ για την κατάσβεση της  επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 20 πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Ενώ το μεσημέρι όλα έδειχναν ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο ακολούθησαν αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν νέα μέτωπα σε Αμαλή και Χαραμίδα. 
 
Δραματική ήταν η κατάσταση στο χωριό της Αγίας Μαρίνας όπου οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να μην περάσει η φωτιά το δρόμο που οδηγεί στα σπίτια τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κινδύνευσε και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών μαζί με εθελοντές από τις φλόγες της φωτιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης