Με εντολή Νικολούδη ξεκίνησαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα Τελωνεία

Με εντολή Νικολούδη ξεκίνησαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα Τελωνεία

Αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου, τα οποία θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες και θα επιχειρούν απροειδοποίητους και χωρίς να προηγηθεί καμία διαδικασία, ελέγχους στους χώρους εκτελωνισμού

Με εντολή Νικολούδη ξεκίνησαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα Τελωνεία
Κατόπιν εντολής του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη ξεκίνησαν ήδη αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα Τελωνεία, από μικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, κατόπιν συσκέψεως με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και του Λιμενικού, υπό τον  υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου, τα οποία θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες και θα επιχειρούν απροειδοποίητους και χωρίς να προηγηθεί καμία διαδικασία, ελέγχους στους χώρους εκτελωνισμού.

Κλείσιμο
Τα κλιμάκια αυτά θα αποτελούνται από μέλη του ΣΔΟΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και του Λιμενικού Σώματος και θα ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας και ενδεχόμενες παραβάσεις, από οποιονδήποτε και εάν προέρχονται.

Οι έλεγχοι αυτοί, που ήδη ξεκίνησαν από χθες, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και σε όλες τις τελωνειακές πύλες της Αττικής, ενώ  η σχετική εντολή για ανάλογες ενέργειες έχει δοθεί ήδη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων αιφνιδιαστικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν ήδη  στα Τελωνεία του Πειραιά  (Δ΄ και  Ε΄), δόθηκε έμφαση στην κατά το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των συνοδών υπαλλήλων της ΕΛΑΣ και Λιμενικού Σώματος ώστε να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις προβλεπόμενες τελωνειακές διαδικασίες, καθώς επίσης και στην αρμονική συνεργασία των υπαλλήλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις τελωνειακές υπηρεσίες θα συνεχιστούν με προτεραιότητα στους ταυτόχρονους ελέγχους εισαγωγών - εξαγωγών στα Τελωνεία άφιξης και προορισμού.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά του υπουργείου Επικρατείας σύμφωνα με πρώτες βάσιμες εκτιμήσεις, οι έλεγχοι εκτός τελωνειακού χώρου, όπως επίσης και οι ελεγχόμενες παραδόσεις ύποπτων εμπορευμάτων, από τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, θα δράσουν συμπληρωματικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και αναμένεται να έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην πάταξη του λαθρεμπορίου.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης