«Διακοσμητικοί» οι διοικητές του ΕΣΥ, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των μάνατζερ της Υγείας

«Διακοσμητικοί» οι διοικητές του ΕΣΥ, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των μάνατζερ της Υγείας

Ο Δημήτρης Στάθης τους χαρακτηρίζει ακόμη και επικίνδυνους λόγω πλήρους άγνοιας - «Οι θέσεις των νοσοκομειακών διοικητών δεν είναι πολιτικές» - Ζητά να σταματήσει «η αναξιοπρεπής διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών σε θέσεις ευθύνης στον τομέα της Υγείας» 

«Διακοσμητικοί» οι διοικητές του ΕΣΥ, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των μάνατζερ της Υγείας
Την άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων των διοικητών του ΕΣΥ ζητεί με επιστολή – παρέμβασή του από τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) κ. Γιώργος Στάθης, τονίζοντας ότι «το συμφέρον του συστήματος δημόσιας υγείας επιτάσσει μόνο διαφάνεια και αξιοκρατία».
 
Ο κ. Στάθης χαρακτηρίζει «νομικά και ηθικά απαράδεκτες, αναξιοκρατικές και προσβλητικές τις συνθήκες και τις διαδικασίες διορισμού, από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας» και ζητεί να σταματήσει «η αναξιοπρεπής διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών που πρόκειται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στον τομέα της Υγείας».
 
Κλείσιμο
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΕΕΜΥΥ επισυνάπτει και πρόταση τροπολογίας, επί των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των διοικητών.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, υπηρετούν σήμερα ως διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων ελάχιστα κατάλληλα πρόσωπα. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, όπως αναφέρει,  οι υπηρετούντες είναι είτε παντελώς άπραγοι και διακοσμητικοί, είτε ακόμη και επικίνδυνοι λόγω πλήρους άγνοιας.
 
Η πρόωρη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων που θα κριθούν ακατάλληλοι, κατά τον κ. Στάθη, μπορεί να υλοποιηθεί νομίμως και χωρίς κόστος (ή με ελάχιστο) για το δημόσιο, με έγκυρες τεχνικές ουσιαστικής αξιολόγησης.
 
«Οι θέσεις των νοσοκομειακών διοικητών δεν είναι πολιτικές, αλλά αμιγώς επαγγελματικές και τεχνοκρατικές» επισημαίνει και υποστηρίζει ότι «η ορθολογική διαχείριση από εξειδικευμένα στελέχη είναι η μοναδική μέθοδος διασφάλισης της βέλτιστης αξιοποίησης των σπανιότατων – πλέον - πόρων υποστήριξης των υπηρεσιών Υγείας».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης