Εθιμοτυπική επίσκεψη του υπ. Δικαιοσύνης στο ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του υπ. Δικαιοσύνης στο ΣτΕ

Η δαιδαλώδης νομοθεσίας  και η καθυστέρηση απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης τα βασικά θέματα  της συνάντησης του Ν. Παρασκευόπουλου με τον πρόεδρο Ν. Ρίζο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του υπ. Δικαιοσύνης στο ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε  σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης υποδέχθηκε ο πρόεδρος  του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρης Ρίζος και είχαν μαζί συνεργασία περίπου μισή ώρα κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις επί των φλεγόντων προβλημάτων, όπως είναι η καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τους δικαστές, δικηγόρους και πολίτες.
Κλείσιμο

Ακόμη, ο κ. Ρίζος έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης το ζήτημα της δαιδαλώδους νομοθεσίας που δημιουργεί διοικητικές διαφορές, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στα Διοικητικά Δικαστήρια για επίλυση, με αποτέλεσμα να φορτώνεται τόσο το ΣτΕ όσο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με τεράστιο όγκο υποθέσεων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Παρασκευόπουλου με όλους τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Κατ΄  αρχάς ο κ. Ρίζος παρουσίασε στον υπουργό Δικαιοσύνης τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και στην συνέχεια έγινε ενημέρωση του κ. Παρασκευόπουλου και ανταλλαγή απόψεων, ενώ παράλληλα τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
Κατά την σύσκεψη αυτή τέθηκε για ακόμη μια φορά στο τραπέζι το ζήτημα καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Επισημάνθηκε ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα της καθυστέρησης, πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις τόσο σε επίπεδο νομοθετικό όσο και σε διοικητικό, δηλαδή από την πλευρά των υπουργείων και γενικά  της δημόσιας διοίκησης (στενής και ευρείας).

Δεν παρέλειψαν οι αντιπρόεδροι να επαναλάβουν και ακόμη μια φορά ότι η δημόσια διοίκηση (υπουργεία, κ.λπ.) πρέπει να σταματήσει την τακτική να ασκεί αναιρέσεις και εφέσεις επί υποθέσεων και νομικών ζητημάτων που νομολογιακά έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Και αυτό γιατί επιβαρύνονται υπέρμετρα τα Διοικητικά Δικαστήρια.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης