Άδωνις: Το «Ερρίκος Ντυνάν» υπάρχει χάρη στον επαγγελματισμό και το σθένος του προσωπικού

Άδωνις: Το «Ερρίκος Ντυνάν» υπάρχει χάρη στον επαγγελματισμό και το σθένος του προσωπικού

Ο πρόεδρος του ΔΣ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Γρηγόριος Κωσταράς παραιτήθηκε του δικαιώματός του να λαμβάνει τη μηνιαία αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ για τα καθήκοντα του προέδρου του «Ντυνάν», καθώς και του προβλεπόμενου ποσού ύψους 1.000 για έξοδα κίνησης

Άδωνις: Το «Ερρίκος Ντυνάν» υπάρχει χάρη στον επαγγελματισμό και το σθένος του προσωπικού
Aρωγός στην επανεκκίνηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» θα είναι η ελληνική πολιτεία.
«Σκοπός μας είναι το νοσοκομείο να συνεχίσει να υπάρχει, να προκόβει, να αναπτύσσεται και να φύγει από τη μιζέρια της τελευταίας περιόδου. Η σωτηρία του Ντυνάν ήταν πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας προς τους εργαζόμενους του «Ερρίκος Ντυνάν» στη διάρκεια εκδήλωσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.
 
Εξαίροντας τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και το σθένος του προσωπικού, ο υπουργός Υγείας ζήτησε μάλιστα στους εργαζόμενους «ένα μεγάλο συγγνώμη για την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί. Το νοσοκομείο θα είχε "πέσει" αν δεν δέχονταν οι περισσότεροι από εσάς να εργαστούν για πολύ καιρό υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, απλήρωτοι» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Κλείσιμο
 


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας και στη διοίκηση του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), ευχαριστώντας τη για τη στάση της και τους υποδειγματικούς χειρισμούς της κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης, όπως τη χαρακτήρισε, διαδρομής. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε δημοσίως και την ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με τον επικεφαλής του ΔΣ του «Ντυνάν» και του ΕΕΣ, τον ομότιμο καθηγητή κ. Γρηγόριο Κωσταρά: Τη σχέση δασκάλου με φοιτητή.

«Πρέπει δημοσίως να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου και πρόεδρο του «Ντυνάν» και του ΕΕΣ. Ξέρετε, πως πάντοτε συγκινούμαι όταν σας βλέπω. Όταν θυμάμαι τις υπέροχες παραδόσεις σας στο αμφιθέατρο όπου οι φοιτητές καθόμαστε στα παράθυρα και δεν χωράγαμε μέσα για να σας ακούσουμε» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κωσταρά ο υπουργός. Χάρη στη σχέση αυτή, όπως παρατήρησε, ξεπεράστηκε άμεσα κι ο σκόπελος του διορισμού του ΔΣ, κατόπιν δικαστικής απόφασης.
 


Από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Κωσταράς εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη συντονισμένη προσπάθεια στήριξης του νοσοκομείου. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αποδείξει με τον πλέον σαφή τρόπο το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τη σωτηρία του νοσοκομείου, θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία του «Ντυνάν» εθελοντικά. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Κωσταράς παραιτήθηκε προ ημερών του δικαιώματός του να λαμβάνει τη μηνιαία αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ για τα καθήκοντα του προέδρου του «Ντυνάν» καθώς και του προβλεπόμενου ποσού ύψους 1.000 για έξοδα κίνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης