Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες από 45 ετών και άνω, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε άνδρες και γυναίκες
Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA της ELPEN και σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε γυναίκες και άνδρες στο εμπορικό κέντρο της Αττικής, AVENUE (Λ. Κηφισίας 41-47, Μαρούσι), από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου έως και το Σάββατο 29 Μαρτίου.

Στόχος των ειδικών, ερευνητών και γιατρών, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού για την οστεοπόρωση αλλά και τη σκελετική υγεία.
 
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN, τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κλινικής μελέτης OSTRIA.
 
Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία ειδικευμένων ιατρών, ορθοπεδικών και παθολόγων, οι οποίοι θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όπως π.χ. διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων ή κλινικό έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό του, με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα συμβουλεύουν το κοινό για την κατάλληλη διατροφή και άσκηση με στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένης σκελετικής υγείας.
 
Στο πρόγραμμα μετρήσεων οστικής πυκνότητας μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες από 45 ετών και άνω, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
 
Στο πλαίσιο της μελέτης OSTRIA έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 5.000 μετρήσεις, από το Νοέμβριο 2011 έως σήμερα, σε 120 διαφορετικά κέντρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης