Νέα Υόρκη: Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται Έλληνας «μαφιόζος»

Νέα Υόρκη: Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται Έλληνας «μαφιόζος»

Ο Χρήστος Φασαράκης με καταγωγή από τα Χανιά, κατηγορείται με ακόμα 6 άτομα για ξέπλυμα χρήματος,  εγκλήματα,  διακίνηση ηρωίνης και πώληση όπλων

Απολύθηκε ο Μελ, αλλά τα πήρε χοντρά!
Νέα Υόρκη: Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται Έλληνας «μαφιόζος»
Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και άλλοι 17 στην Ιταλία, έπειτα από τον εντοπισμό κοντέινερ με κατεψυγμένα ψάρια και ανανάδες, μέσα στα οποία υπήρχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Τα 7 άτομα στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίζονται ως «μαφιόζοι» και παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν όπου και τους αποδόθηκαν οι  εξής κατηγορίες: «ξέπλυμα χρήματος,  εγκλήματα,  διακίνηση ηρωίνης και πώληση όπλων. Ανάμεσα στους υπόπτους με τo μακρύ κατηγορητήριο είναι και ο Ελληνικής καταγωγής Χρήστος Φασαράκης που έμενε στο Μπρούκλιν.

Κλείσιμο
Η εισαγγελέας του Μπρούκλιν,  Loretta Lynch, διάβασε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το κατηγορητήριο αλλά και το ιστορικό πως το FBI  σε συνεργασία με τις Ιταλικές κατάφεραν μετά από χρόνια να τους εντοπίσουν. Στην αντιπέρα όχθη, στην Καλαβρία, εντοπίστηκαν συγγενείς-συνεργάτες τους, που είναι ήδη όλοι στη φυλακή.

Αν καταδικαστούν οι ύποπτοι, ανάμεσά τους και ο Χρήστος Φασαράκης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με 20 χρόνια φυλάκισης .

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Φασαράκης, ο οποίος εργάζεται στην τράπεζα Alma του Μπρούκλιν, βοήθησε τα μέλη της  φαμίλιας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης να «ξεπλύνει» ποσό που ανέρχεται στα 500.000 δολάρια και προέρχεται από τη συνεργασία της με την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ο Φασαράκης προέρχεται από οικογένεια μεταναστών. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν χορευτής κρητικών χορών, έφυγε για τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1960.  Κατάγεται  από τον Αλίκαμπο Χανίων και δούλεψε για πολλά χρόνια ως σερβιτόρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης