Η «σύμμαχος» του Άδωνι για τα... «κουβανέζικα» στον χώρο της υγείας

Η «σύμμαχος» του Άδωνι για τα... «κουβανέζικα» στον χώρο της υγείας

Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε τον όρο αυτό για να αναφερθεί στα υλικά εκείνα που φέρεται να δηλώνονταν ότι τοποθετούνταν σε ασθενείς, αλλά στην πραγματικότητα κατέληγαν σωρηδον στον...κουβά

Η «σύμμαχος» του Άδωνι για τα... «κουβανέζικα» στον χώρο της υγείας
Μια...ανέλπιστη σύμμαχο βρήκε στο τηλεοπτικό πάνελ όπου ήταν προσκεκλημένος  μαζι με γιατρούς (του ΕΟΠΥΥ, του ΙΣΑ, νοσοκομειακούς, πανεπιστημιακούς κ.α.) το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για την κυρία Σοφία Μανέα, τη μοναδική γυναίκα που είχε προσκληθεί στην βραδινή εκπομπή του Μega "Ανατροπή" για να μιλήσει ως εκπρόσωπος των ασθενών, και δη των νεων διαβητικων ασθενών στη χώρα μας, για τα προσκόμματα στην περίθαλψη και τη φαρμακευτικη αγωγή.

Μιλώντας για την σπατάλη πόρων και υλικών στο σύστημα δημόσιας Υγείας ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα περίφημα "κουβανέζικα", δηλαδή στα υλικά ορθοπεδικά ή καρδιολογικά που φέρεται να δηλώνονταν ότι τοποθετούνταν σε ασθενείς, αλλά στην πραγματικότητα κατέληγαν σωρηδον στον...κουβά για τα απορρίμματα. "Ολοι ξέρουμε πως οι γιατροι το έκαναν αυτο, αποδεικνύεται από τα στοιχεία, τις δαπάνες, τις επεμβάσεις, τους ασθενείς. Κάποιοι τα πετούσαν στον κουβά για να πάρουν τη μίζα τους" είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να εισπράξει την οργισμένη αντίδραση του καρδιολόγου και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμου, κ. Ηλία Σιώρα που του ζητούσε να ανακαλέσει τα όσα προσβλητικά ανέφερε για τους καρδιολογους και τα στεντ.

Κλείσιμο
Στον έντονο διάλογο των δυο ανδρών παρενέβη η -χαμηλών τόνων μέχρι εκείνη τη στιγμή- νεαρή γυναίκα, λέγοντας ότι "κουβανέζικα" διακινούνταν άφθονα στο χώρο των διαβητικων ασθενών. "Εγώ θα σας μιλήσω για το πάρτι που γινόταν στα υλικά των διαβητικων. Υπήρχε μια εποχή που όλοι όσοι έπασχαν απο σακχαρώδη διαβήτη, έπαιρναν κατόπιν ιατρικής συνταγής βεβαίως και αντλία ινσουλινης! Καθε διαβητικός με την αντλία του" είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μανέα, η οποία ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων με Σακχαρώδη Διαβήτη τα τελευταία επτά χρόνια έχει πολύ καλή εικόνα για την σκληρή καθημερινότητα των διαβητικων ασθενών.

"Τώρα όμως που εγώ χρειάζομαι την αντλία ινσουλινης, ο ΕΟΠΥΥ δεν μου τη χορηγεί. Προκειμένου να περιορίσει την κατασπατάληση που υπήρχε, περιόρισε τα αναγκαία ακομη  και σε όσους τα χρειάζονταν" πρόσθεσε η κυρία Μανέα, ενισχύοντας τη θεωρία των "κουβανεζικων" που είχε μόλις διατυπώσει ο υπουργός Υγειας.

Ο κ. Γεωργιάδης ικανοποιημένος από την απρόσμενη στήριξη συνέχισε την αντιπαράθεση του με τον κ. Σιώρα για τον Ευαγγελισμό, παραλείποντας ωστόσο να δώσει απάντηση στην νεαρή πολιτικό μηχανικό για τις "αδικίες" του Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης