Με αφορμή δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, περί εισήγησης των συμβούλων Lufthansa Consulting να κλείσουν 22 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προχώρησε σε διαψεύσεις.
«Ουδέποτε τέθηκε, ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος 22 περιφερειακών αεροδρομίων», ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνοντας ότι διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14-20 περιφερειακά αεροδρόμια μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές.
Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια θα μεταφερθούν στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων (ΑΕΔιΠΑ), η οποία ανήκει κατά 100% στο ελληνικό Δημόσιο και αναλαμβάνει μεταξύ άλλων τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους.
Δυναμική παρουσία στο Delphi Economic Forum – Αναδείχθηκε ο ρόλος ενός διαχρονικού κλάδου και το ισχυρό αποτύπωμά του σε δημόσια έσοδα, παραγωγή και απασχόληση.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.