Συμβολικό τριήμερο «λουκέτο» στο ΑΠΘ λόγω της διαθεσιμότητας

Συμβολικό τριήμερο «λουκέτο» στο ΑΠΘ λόγω της διαθεσιμότητας

Η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία μέχρι νεωτέρας με στόχο να αντιμετωπιστούν περαιτέρω εξελίξεις

Συμβολικό τριήμερο «λουκέτο» στο ΑΠΘ λόγω της διαθεσιμότητας
Τη συμβολική αναστολή των λειτουργιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, η οποία συνεδρίασε  εκτάκτως την Τρίτη για να συζητήσει το θέμα της διαθεσιμότητας 169 διοικητικών υπαλλήλων του.

Τα μέλη της Συγκλήτου, αφού ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις τελευταίες εξελίξεις, εκτίμησαν πως το Αριστοτέλειο οδηγείται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας εξαιτίας της διαθεσιμότητας μελών του διοικητικού του προσωπικού. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν από τα συναρμόδια Υπουργεία την άμεση και οριστική ανάκληση της εκδοθείσας σχετικής ΚΥΑ. Παράλληλα, το κεντρικό όργανο άναψε «πράσινο φως» για την κατάθεση εκ μέρους του ΑΠΘ, σε συνεργασία με όλα τα θιγόμενα ΑΕΙ της χώρας, αίτησης ακυρώσεως της εν λόγω ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κλείσιμο
Η Σύγκλητος σκοπεύει να απευθυνθεί στην κοινωνία, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δυσμενέστατες συνέπειες στο επίπεδο λειτουργίας και στην ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών θα είναι μη αναστρέψιμες για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό αλλά και για να αντιμετωπιστούν τυχόν περαιτέρω εξελίξεις η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία αρχής γενομένης της Τετάρτης και μέχρι νεωτέρας. Τέλος, η Σύγκλητος του ΑΠΘ δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, «αγώνα που είναι κοινός με αυτόν της Συγκλήτου για τη διατήρηση του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης