Ελεύθεροι η σύζυγος του Χρυσαυγίτη δολοφόνου, η ξαδέρφη της και ο γραμματέας της ΧΑ στον Πειραιά

Ελεύθεροι η σύζυγος του Χρυσαυγίτη δολοφόνου, η ξαδέρφη της και ο γραμματέας της ΧΑ στον Πειραιά

«Άλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα», φέρεται να δήλωσε η σύζυγος του 45χρονου δράστη - Αντιεξουσιαστές απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει το δρόμο έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά

Σε διαθεσιμότητα ειδικός φρουρός για κατοχή ναρκωτικών
Ελεύθεροι η σύζυγος του Χρυσαυγίτη δολοφόνου, η ξαδέρφη της και ο γραμματέας της ΧΑ στον Πειραιά
Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν η σύζυγος του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Κερατσίνι, η ξαδέρφη της (η οποία, κατά την απολογία της στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση και ότι απλά γνώριζε τη γυναίκα του δράστη) και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν, σε λίγη ώρα, και οι 34 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει από τους καταστηματάρχες της περιοχής να κλείσουν νωρίτερα, για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μόνο μία φορά πήγε σε διανομή τροφίμων. Απέδωσε μάλιστα το γεγονός ότι άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή της στο γεγονός ότι πανικοβλήθηκε, όπως φέρεται να κατέθεσε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά φέρεται να υποστήριξε ότι τον κάλεσε η αστυνομία να ανοίξει τα γραφεία της οργάνωσης και ότι στη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών, βρέθηκε ένα πτυσσόμενο διαλυμμένο γκλομπ, το οποίο ήταν ξεχασμένο.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον συλληφθέντα για τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι, Γιώργο Ρουπακιά.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τρεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και, όταν ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Νωρίτερα, δεκάδες αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο Πειραιά, στην οδό Σκουζέ, αναμένοντας την άφιξη της συζύγου του Χρυσαυγίτη δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά.

Κατά την άφιξη της συζύγου του 45χρονου, καθώς επίσης της ξαδέρφης (κατηγορούνται για ψευδορκία) και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ακούστηκαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες αργότερα ενισχύθηκαν και από μία τρίτη, απέκλεισαν το δρόμο έξω από τα δικαστήρια.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης