Ματωμένος βγήκε από το νοσοκομείο ο Καμμένος

Ματωμένος βγήκε από το νοσοκομείο ο Καμμένος

Δείτε βίντεο από τον προπηλακισμό του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Αμφιάλη - Ποιους κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση εναντίον του




Ματωμένος βγήκε από το νοσοκομείο ο Καμμένος

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όταν μετέβη στην Αμφιάλη, θέλοντας να λάβει μέρος στην αντιφασιστική διαδήλωση για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη. 

Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ομάδα περίπου 20 ατόμων προπηλάκισαν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Κλείσιμο

Εξαγριωμένοι πολίτες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί, επιτέθηκαν φραστικά κατά του κ. Καμμένου με σκαιούς χαρακτηρισμούς και χειροδίκησαν εναντίον του. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε και προβάλεται και από το protothema.gr ο κ. Καμμένος φαίνεται να τρέχει προσπαθώντας να ξεφύγει από την οργή των προσώπων που τον καταδιώκουν. 

Μάλιστα, τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον τόπο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.



Έπειτα από αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από την συγκέντρωση με δίκυκλο από το προσωπικό ασφαλείας.  Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέφυγε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη. Φιλοξενήθηκε για περίπου μισή ώρα στο γραφείο του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μάλιστα ήταν αιμόφυρτος.

Αφού εξετάστηκε από γιατρό στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος μετακινήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Κολωνάκι όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.  Την ίδια ώρα, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, δεν έδειξε τίποτα, ενώ πραγματοποίησε και άλλες εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

«Σήμερα είναι μια  μέρα που θρηνούμε όλοι οι Έλληνες το θύμα του νεοναζισμού, το θύμα εκείνων που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Οι παρακρατικοί μαζί με τους νεοναζιστές  επιθυμούν να παραδώσουν την πατρίδα μας στους δανειστές», δήλωσε ο Π. Καμμένος κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο. 


Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος εμφανίστηκε με ματωμένο πουκάμισο, χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς της  επίθεσης εναντίον του «όλους εκείνους οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντα» και κατηγόρησε δημοσιογράφους για το συμβάν. 



«Άκουσα με μεγάλη προσοχή το συνάδελφό σας κ. Άρη Πορτοσάλτε, ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον μου, όπως και όλων εκείνων των εφημερίδων που με λίντσαραν πολιτικά σήμερα το πρωί. Τους το χαρίζω και τους λέω ότι οι Έλληνες είμαστε μια κοινωνία δημοκρατών που θα αντισταθεί στις τακτικές αυτές. Θα απαντήσουμε με δημοκρατικό τρόπο, με ηρεμία, με ειρήνη απέναντι στο φασισμό και τα συμφέροντα που θέλουν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο ΣΚΑΪ μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο σταθμός, αλλά και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, θα καταθέσουν αγωγή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τους ισχυρισμούς του.





«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε και θα τους τελειώσουμε» είπε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε. 

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι εννοεί «το μαύρο μέτωπο».


ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του

Την επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, που έλαβε χώρα στην Αμφιάλη καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου,  και τη βία από όπου και αν προέρχεται.  Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του».

Και η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του Π. Καμμένου 
Και η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση κατά του Καμμένου στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

«Δυστυχώς, εκεί οδηγεί η ρητορική της βίας και η στρατηγική της έντασης. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως και από όλους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη και καταδικαστέα» η επίθεση στον Π. Καμμένο
«Η επίθεση στον κ. Καμμένο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χτυπήματα που δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ομάδα συγκεντρωμένων στην Αμφιάλη.

 «Κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της επίθεσης αυτής από όσους αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων θα πέσει στο κενό» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης