Σόιμπλε: Δεν στοχεύουμε σε μία «γερμανική Ευρώπη»

Σόιμπλε: Δεν στοχεύουμε σε μία «γερμανική Ευρώπη»

Σχολιάζει πως καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ, ωστόσο το Βερολίνο έχει την «ειδική» ευθύνη για το δρόμο εξόδου της Ένωσης από την κρίση χρέους

Σόιμπλε: Δεν στοχεύουμε σε μία «γερμανική Ευρώπη»

Την άποψη ότι η  Γερμανία δεν στοχεύει σε μία «γερμανική Ευρώπη», εκφράζει σε άρθρο του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει πως είναι εντελώς παράλογη η ιδέα ότι οι Γερμανοί θέλουν να παίξουν το ρόλο του ηγέτη στην Ευρώπη.  

Ο ίδιος δε, σχολιάζει πως καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ, ωστόσο το Βερολίνο έχει την «ειδική» ευθύνη για το δρόμο εξόδου της Ένωσης από την κρίση χρέους.
Κλείσιμο

«Την ίδια στιγμή η Γερμανία πιστεύει ότι έχει την ειδική ευθύνη για το αμοιβαία συμφωνηθέν δρόμο επίλυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη. Αναλαμβάνουμε την ηγετική ευθύνη από κοινού με τους Γάλλους φίλους μας», γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Οι Γερμανοί, περισσότερο απ’ όλους, δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν μία “γερμανική Ευρώπη”. Θα θέλαμε να δούμε μία Γερμανία να βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, χωρίς να γίνεται η ίδια αδύναμη κατά τη διαδικασία» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Reuters, το άρθρο αυτό του κ. Σόιμπλε πρόκειται να δημοσιευθεί σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες αύριο, Σάββατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης