Δεν θέλουν βοήθεια οι τουρκοκύπριοι για την οικολογική καταστροφή στα κατεχόμενα

Δεν θέλουν βοήθεια οι τουρκοκύπριοι για την οικολογική καταστροφή στα κατεχόμενα

Έστειλαν αίτημα στους Κυπρίους για τη διαρροή πετρελαίου ανοικτά της κατεχόμενης χερσονήσου της Καρπασίας και μετά το ...πήραν πίσω

Δεν θέλουν βοήθεια οι τουρκοκύπριοι για την οικολογική καταστροφή στα κατεχόμενα
Βοήθεια από την κυπριακή Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα κατά την εκφόρτωση πετρελαίου από πλοίο στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στα κατεχόμενα, ζήτησε μέσω του ΟΗΕ, η τουρκοκυπριακή πλευρά, ωστόσο λίγη ώρα μετά το αίτημα αποσύρθηκε.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο), Ρολάντο Γκόμεζ, «χθες το πρωί η τουρκοκυπριακή πλευρά επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη και ζήτησε να μεσολαβήσει προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για την παροχή βοήθειας», μετά το περιστατικό της διαρροής της πετρελαιοκηλίδας ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της κατεχόμενης χερσονήσου της Καρπασίας.

Κλείσιμο
Ο κ. Γκομέζ σημείωσε ότι αμέσως ενημέρωσαν τους αρμόδιους και «η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα».

«Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ενημερώθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι η βοήθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν χρειαζόταν πλέον, καθώς η βοήθεια από την Τουρκία έφτανε πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν», πρόσθεσε. Ο κ. Γκομέζ διευκρίνισε ότι δεν γνώριζαν τι είδους βοήθεια είχε ζητηθεί αφού μετά το αρχικό αίτημα, υπήρξε απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα, δεν υπήρξε επικοινωνία από τουρκοκυπριακής πλευράς. «Παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε εφόσον χρειαστεί. Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα του γεγονότος και εργάζονται από κοινού. Πιστεύουμε ότι φέροντας τις πλευρές να εργαστούν μαζί σε αυτή την επιχείρηση είναι από μόνο του επιτυχία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης