Κέρκυρα: Τους έκανε ληστές, εκβιάζοντας τους

Κέρκυρα: Τους έκανε ληστές, εκβιάζοντας τους

Έμπορος ναρκωτικών υποχρέωσε «πελάτες» του να διαπράξουν ληστεία για να του πληρώσαουν τα ναρκωτικά που τους παρείχε

Κέρκυρα: Τους έκανε ληστές, εκβιάζοντας τους
«Εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ήταν ένας 25χρονος Έλληνας που υποχρέωσε έναν «πελάτη» του να ληστέψει ένα περίπτερο στην Κέρκυρα για να εξοφλήσει την οφειλή από την αγοροπωλησία ναρκωτικών! Μάλιστα, του έδωσε τα όπλα με τα οποία θα διέπραττε τη ληστεία και ένα νεαρό Ρώσο για… βοηθό!

Οι δυο δράστες –ο 23χρονος Έλληνας και ο συνομήλικός του Ρώσος- επιτέθηκαν στον 33χρονο υπάλληλο του περιπτέρου στην πόλη της Κέρκυρας, τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες και τον ακινητοποίησαν με την απειλή δυο αεροβόλων πιστολιών και ενός μαχαιριού. Του άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στο ταμείο και τράπηκαν σε φυγή.
 
Κλείσιμο
Όμως, σε κοντινή απόσταση αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον Έλληνα και τον συνέλαβαν έχοντας πάνω του ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών. Λίγο πιο μακριά εντοπίστηκε και ο συνεργός του που, βλέποντας τους αστυνομικούς, πέταξε το δεύτερο αεροβόλο στη θάλασσα και επιχείρησε να διαφύγει κολυμπώντας!

Οι δράστες αποκάλυψαν ότι ο 25χρονος τους είχε αναγκάσει να κάνουν τη ληστεία κι έτσι έπεσε κι αυτός στα χέρια των αστυνομικών. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας του άσκησε δίωξη για εκβίαση και ηθική αυτουργία και συνέργεια στη ληστεία, ενώ οι δυο φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή, οπλοχρησίας και απλή σωματική βλάβη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης