ΑΚΕΛ: Ετσι εννοούσε τη διάσωση της Κύπρου ο Αναστασιάδης;

ΑΚΕΛ: Ετσι εννοούσε τη διάσωση της Κύπρου ο Αναστασιάδης;

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του να συμβάλει μέσα από συλλογικότητα και πνεύμα συναίνεσης στην προσπάθεια για σωτηρία της Κύπρου

ΑΚΕΛ: Ετσι εννοούσε τη διάσωση της Κύπρου ο Αναστασιάδης;
Το ΑΚΕΛ με δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Σταύρου Ευαγόρου, σχολιάζοντας τη κατηγοριοποίηση της Κύπρου σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σναφέρει πως: «τα πρώτα δείγματα εφαρμογής του μνημονίου περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την πραγματικότητα: περιορισμένη χρεοκοπία, πιστωτική ασφυξία μέσα από τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων, απονεύρωση του τραπεζικού συστήματος και το χειρότερο καλπασμός της ανεργίας και βαθύ κούρεμα μισθών. Διερωτόμαστε, συνέχισε ο κ. Ευαγόρου, αν αυτά εννοούσε ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ όταν δεσμευόταν για διάσωση και σωτηρία της Κύπρου με την υπογραφή του μνημονίου».

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την ετοιμότητα του να συμβάλει μέσα από συλλογικότητα και πνεύμα συναίνεσης στην προσπάθεια για σωτηρία της Κύπρου. Δηλώνει ακόμα πως είναι έτοιμο, να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί για να ληφθούν οι επώδυνες μεν αλλά αναγκαίες αποφάσεις ώστε να ανακοπεί η κατρακύλα της Οικονομίας, θέτοντας τις βάσεις για ανάκαμψη και επιστροφή στην ανάπτυξη. Στόχος ο οποίος μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τον απεγκλωβισμό από τα αδιέξοδα μνημονιακά δεσμά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης