Η καταστροφή από τον τυφώνα «Χάρβεϊ» με αριθμούς

Η καταστροφή από τον τυφώνα «Χάρβεϊ» με αριθμούς

Τα στοιχεία δείχνουν την ασύλληπτη καταστροφή που ακόμη δεν μπορεί να αποτιμηθεί πλήρως

Η καταστροφή από τον τυφώνα «Χάρβεϊ» με αριθμούς
Έχει περάσει, σχεδόν, μία εβδομάδα από τότε που ο τυφώνας «Χάρβεϊ» «χτύπησε» το Τέξας, προξενώντας τεράστιες καταστροφές στο νοτιοανατολικό του τμήμα και προκαλώντας δεκάδες θανάτους.

Πώς μεταφράζεται, όμως, η καταστροφή αυτή σε αριθμούς και τι δείχνουν τα στοιχεία;

Κλείσιμο
27 τρισεκατομμύρια

Ο εκτιμώμενος αριθμός γαλόνια νερού βροχής που δέχτηκε το Τέξας και η Λουιζιάνα τις τελευταίες έξι ημέρες. Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς έναν όγκο νερού που είναι τεράστιος, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν. 

Ο Jim Sciutto του CNN δήλωσε ότι το νερό αυτό θα μπορούσε να γεμίσει το στάδιο Houston Astrodome 85.000 φορές, ενώ ένας τοπικός συνεργάτης του ABC υπολόγισε ότι το νερό θα μπορούσε να προμηθεύσει τη Νέα Υόρκη για περισσότερο από πέντε δεκαετίες.



To στάδιο, Houston Astrodome, έχει χωρητικότητα 67.925 ατόμων


35

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που σχετίζεται με τις καταιγίδες  μέχρι σήμερα. Ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

34,575

Ο αριθμός των κατοίκων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι ίδιοι, σήμερα, προστατεύονται από την πολιτεία του Τέξας σε 239 εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

224,127

Ο αριθμός των κατοίκων στο Τέξας που προσπαθούν να ζήσουν χωρίς ρεύμα, λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας. Περίπου 11.000 κάτοικοι στη Λουιζιάνα είναι, επίσης, χωρίς ρεύμα.



2882

Ο αριθμός των ζώων που προστατεύονται επί του παρόντος στο Τέξας. Σε 69 ανοικτά καταφύγια, η Texas Animal Health Commission παρακολουθεί 513 βοειδή, 664 άλογα, 20 πρόβατα, 66 αιγοειδή, 5 χοίρους, 10 πουλερικά, 5 πουλιά, 2 κουνέλια, 106 σκύλους, 14 γάτες και 1.024 άγνωστα εξωτικά ζώα. Δεκαοκτώ άλλα καταφύγια φιλοξενούν, επίσης, 453 κατοικίδια ζώα.





506

Ο αριθμός των αυτοκινητοδρόμων που είναι σήμερα κλεισμένοι ή πλημμυρισμένοι, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών του Τέξας. Το Texas DOT αναφέρει επίσης ορισμένους δρόμους κλειστούς λόγω πλημμυρών σε 32 κομητείες.

10

Ο αριθμός των χημικών εγκαταστάσεων και των διυλιστηρίων πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανέφεραν προβλήματα μετά τον τυφώνα «Χάρβεϊ». Την Πέμπτη το πρωί, μια πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα χημικό εργοστάσιο, το Arkema, στα περίχωρα του Χιούστον, λόγω χημικών αντιδράσεων στο πλημμυρισμένο εργοστάσιο. Την προηγούμενη ημέρα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι μια πυρκαγιά ή έκρηξη τις επόμενες μέρες θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί, καθώς οι πλημμύρες εμπόδισαν τους ειδικούς να δράσουν.



Μία στις 1000

Ο τυφώνας «Χάρβεϊ» είναι ένα συμβάν εξαιρετικά σπάνιο που μπορεί να συμβεί μία φορά στα 1.000 χρόνια. Σύμφωνα με τον ερευνητή της Wisconsin, το γεγονός αυτό έχει 99,9% πιθανότητες να μη συμβεί κατά τη διάρκεια ενός έτους.

30.000-40.000

Ο εκτιμώμενος αριθμός κατοικιών που έχουν καταστραφεί λόγω του τυφώνα «Χάρβεϊ» σύμφωνα με τον Ed Judit Ed Emmett, υπεύθυνο του Γραφείου Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Harris. Η πλήρης καταμέτρηση των κατοικιών που καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές εξακολουθεί να είναι άγνωστη.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης