Κρήτη: Γλυπτά στην άμμο «φωνάζουν» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Κρήτη: Γλυπτά στην άμμο «φωνάζουν» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής, θα μπορούν για όλο το καλοκαίρι – και για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – να θαυμάζουν από κοντά τα γλυπτά

Κρήτη: Γλυπτά στην άμμο «φωνάζουν» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Εκπληκτικά γλυπτά από άμμο με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά και άλλα σκουπίδια, δημιούργησαν τρεις γλύπτες στην Κρήτη.

Το χταπόδι που σφίγγει στα πλοκάμια του ένα πλαστικό μπουκάλι, η Γοργόνα που αναδύεται από το βυθό μαζί με ελαστικά αυτοκινήτων, νεκρά ψάρια, το πόδι που πληγώνεται από το γυαλί, το παιδάκι με το γιογιό στην παραλία, ο βαρκάρης που… ψαρεύει σκουπίδια, η Σειρήνα της Ομηρικής Οδύσσειας, ο αρχαίος θεός Ποσειδώνας…. 

Κλείσιμο
Στο φως της πανέμορφης Κρήτης κι από τη χώρα που γέννησε την γλυπτική, την Ελλάδα, οι γλύπτες Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Μανώλης Χαρκούτσης στέλνουν σε όλον τον κόσμο μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος!



Οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής, θα μπορούν για όλο το καλοκαίρι – και για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – να θαυμάζουν από κοντά τα γλυπτά που φιλοτέχνησαν οι γνωστοί καλλιτέχνες, έχοντας ως θέμα τις «Καλοκαιρινές διακοπές» και μήνυμα το «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».











Φωτογραφίες και βίντεο από το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης