Συναγερμός από τους επιστήμονες: Επιταχύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη

Συναγερμός από τους επιστήμονες: Επιταχύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη

Εκτιμούν ότι θα φτάσουμε στο απόλυτο όριο των 2 βαθμών Κελσίου που είχε τεθεί από την παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα έως το 2030

Συναγερμός από τους επιστήμονες: Επιταχύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη
Συναγερμό σήμαναν οι ερευνητές των αυστραλιανών πανεπιστημίων του Κουίνσλαντ και του Γκρίφιθ για την υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς σύμφωνα με έρευνά τους έρχεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Σύμφωνα με τον «παγκόσμιο δείκτη ενέργειας» των ερευνητών η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου θα συμβεί μέχρι το 2020.

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση ορόσημο των 2 βαθμών Κελσίου θα σημειωθεί μέχρι το 2030. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αυτό είχε τεθεί ως το απόλυτο όριο για την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ για το περιβάλλον στο Παρίσι.

Στην έρευνα των Αυστραλών επιστημόνων για πρώτη φορά περιλαμβάνεται ο παράγοντας της ενέργειας κατ' άτομο που έχει διπλασιαστεί από το 1950 σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθυσμού ως ένας τρόπος υπολογισμού για την εκπομπή καυσαερίων και την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα τους κάνουν ακόμα πιο επιτακτική τη μετάβαση από τα ορυκτά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης