Ιαπωνία: Μεγάλος λευκός καρχαρίας πέθανε γιατί δεν άντεξε την αιχμαλωσία σε ενυδρείο

Ιαπωνία: Μεγάλος λευκός καρχαρίας πέθανε γιατί δεν άντεξε την αιχμαλωσία σε ενυδρείο

«Σκληρή και λάθος» η αιχμαλωσία του λένε οι ειδικοί - Έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αφότου αλιεύτηκε τυχαία

Ιαπωνία: Μεγάλος λευκός καρχαρίας πέθανε γιατί δεν άντεξε την αιχμαλωσία σε ενυδρείο
Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας που βρισκόταν στο ενυδρείο της Οκινάουα στην Ιαπωνία έχασε τη ζωή του μην αντέχοντας την αιχμαλωσία, υποστηρίζουν ειδικοί.

Ο μήκους 3,5 μέτρων καρχαρίας που αλιεύτηκε στη νοτιοδυτική Ιαπωνία άντεξε μόλις τρεις ημέρες και τελικά πέθανε μην αντέχοντας να ζει σε περιορισμό.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, ένας καρχαρίας χρειάζεται να κολυμπά συνεχώς ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός του σταθερή και να παίρνει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Η παραμονή του, λοιπόν, σε περιορισμένο χώρο δυσκόλεψε εξαιρετικά τη ζωή του καρχαρία με αποτέλεσμα να καταλήξει και να βρεθεί στο βάθος του ενυδρείου, παρότι αρχικά κολυμπούσε κανονικά μαζί με άλλους καρχαρίες, αλλά απέρριπτε την τροφή που του έδιναν.

Εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA άσκησε σκληρή κριτική στους αρμοδίους του ενυδρείου χαρακτηρίζοντας την αιχμαλωσία «σκληρή και λάθος
».

Ο αντιπρόεδρος της διεθνούς καμπάνιας της οργάνωσης, μάλιστα, τόνισε πως τα αίτια του θανάτου είναι ξεκάθαρα και είναι η αιχμαλωσία.

«Ο καρχαρίας δεν έπρεπε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

Εντούτοις, ο ερευνητής Κείτσι Σάτο του ενυδρείου επιμένει πως ακολουθούνται οι κανόνες του διεθνούς και ιαπωνικού δικαίου, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί ήταν οι επισκέπτες που ήθελαν να δουν τον μεγάλο λευκό καρχαρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης