Χαρακόπουλος: Oχι ευθανασία στα αδέσποτα για την λύσσα!

Χαρακόπουλος: Oχι ευθανασία στα αδέσποτα για την λύσσα!

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αντιμετωπίσει την λύσσα στα αδέσποτα με στοχευμένες κινήσεις και όχι με τον αφανισμό τους

Χαρακόπουλος: Oχι ευθανασία στα αδέσποτα για την λύσσα!
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε με αφορμή τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα λύσσας στα αδέσποτα ζώα, ότι η πολιτεία θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με στοχευμένες κινήσεις και σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και όχι με ευθανασία.

Επειδή το τελευταίο διάστημα διαρρέουν στον Τύπο πληροφορίες για μαζική θανάτωση των αδέσποτων λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων λύσσας,ο υπουργός τόνισε ότι η πολιτ
εία θα φροντίσει για την καταπολέμηση της ασθένειας,σεβόμενη την ζωή των αδέσποτων.
Κλείσιμο

Ο κύριος Χαρακόπουλος αφού επεσήμανε τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο οι άνθρωποι,όσο και τα ζώα από την λύσσα,δήλωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν με έκτακτους πόρους οι δήμοι,που έχουν έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς.

Παράλληλα θα γίνουν εναέριες ρίψεις εμβολίων με στόχο τον εμβολιασμό της κόκκινης αλεπούς,που αποτελεί την κύρια πηγή μετάδοσης της ασθένειας,τόσο στην Ελλάδα,όσο και στην Ευρώπη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το κοινό θα ενημερωθεί για τους κινδύνους της λύσσας από τα ΜΜΕ με διαφημιστικά,ενημερωτικά σποτ και ταυτόχρονα θα αποσταλούν εγκύκλιοι ενημέρωσης στους εκπαιδευτικούς,προκειμένου να μιλήσουν για την ασθένεια και τις επιπτώσεις της στα παιδιά.

Ομως ο κύριος Χαρακόπουλος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για ορισμένους δήμους της χώρας, που παρά την χρηματοδότησή τους δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στους απαραίτητους εμβολιασμούς των αδέσποτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης