Η JP Morgan περιμένει πτώση μέχρι και 40% στις διεθνείς αγορές τα επόμενα χρόνια

Η JP Morgan περιμένει πτώση μέχρι και 40% στις διεθνείς αγορές τα επόμενα χρόνια

To sell-off του Φεβρουαρίου μπορεί να μην είναι τίποτα εάν συγκριθεί με αυτό που περιμένει τις αγορές στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον

Η JP Morgan περιμένει πτώση μέχρι και 40% στις διεθνείς αγορές τα επόμενα χρόνια
Τα έντονα σκαμπανεβάσματα τον τελευταίο καιρό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που περιμένει τις αγορές μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τη JP Morgan.

Ο Daniel Pinto, επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας αναμένει πτώση της τάξεως του 30-40% μέσα στα επόμενα χρόνια, αρχίζοντας από τα μέσα με τέλη αυτού του έτους. Προς το παρόν οι αγορές έχουν περιθώριο για κέρδη, καθώς οι μετοχές οδηγούνται κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη και τα υγιή κέρδη, και αυτοί οι δύο παράγοντες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Κλείσιμο
Μολονότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από το απότομo ξέσπασμα του διεθνούς sell-off στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αγορές φαίνεται να το έχουν αφήσει πίσω τους και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η διόρθωση δεν ήταν συνδεδεμένη με τα θεμελιώδη μεγέθη και σχετίστηκε με τις στρατηγικές που ποντάρουν στην μεταβλητότητα καθώς και τα αλγοριθμικά trades.

Όμως, σύμφωνα με τον Pinto, η απειλή μίας πραγματικής και βαθιάς διόρθωσης της αγοράς, συνοδευόμενη από αναταραχές της μεταβλητότητας, παραμένει αναμφισβήτητα στον ορίζοντα.

Όπως τόνισε στο Business Insider, αν και το τρέχον διάστημα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου και ανάκαμψης των μετοχών, ωστόσο αυτό που συνήθως συμβαίνει σε έναν τέτοιο κύκλο, είναι ότι τα επιτόκια αρχίζουν και αυξάνονται έντονα οδηγώντας σε μείωση των spreads των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με τους αντίστοιχους τίτλους άλλων χωρών (credit score spreads). Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστορία, φτάνει η στιγμή όπου τα spreads δεν μπορούν να περιοριστούν περαιτέρω και αρχίζει η διεύρυνσή τους για αρκετούς μήνες, πριν έρθει μία ισχυρή διόρθωση στις αγορές.

«Έτσι συμβαίνει συνήθως. Τα επιτόκια αυξάνονται, η πιστωτική αγορά αντιδρά και μετά οι μετοχές υποχωρούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης