Παράταση του QE αλλά με μείωση των αγορών ομολόγων στο μισό, εξετάζει η ΕΚΤ

Παράταση του QE αλλά με μείωση των αγορών ομολόγων στο μισό, εξετάζει η ΕΚΤ

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η μείωση της αξίας των αγορών στα 30 δισ. ευρώ το μήνα από 60 δισ. ευρώ που είναι σήμερα αποτελεί μία εφικτή επιλογή

Ευρωβουλευτές επικρίνουν την ΕΚΤ - «Σκληραίνει» η αντιπαράθεση για τα κόκκινα δάνεια
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ
σκέφτονται να περιορίσουν κατά το ήμισυ την αξία των ομολόγων που θα αγοράζει η Κεντρική Τράπεζα σε μηνιαία βάση απ' τον ερχόμενο Ιανουάριο και παράλληλα να διατηρήσει ενεργό το πρόγραμμα για τουλάχιστον άλλους εννέα μήνες, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η μείωση της αξίας των αγορών στα 30 δισ. ευρώ το μήνα από 60 δισ. ευρώ που είναι σήμερα αποτελεί μία εφικτή επιλογή. Αν και οι διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας είναι διχασμένοι για την ανάγκη να προσδιορίσουν το τέλος του προγράμματος, οι ίδιοι αξιωματούχοι λένε πως μία δέσμευση να αγοράζουν ομόλογα ως τον επόμενο Σεπτέμβριο -με την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να παραταθεί εάν είναι αναγκαίο- ίσως προσφέρει το έδαφος για έναν συμβιβασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αλλαγές θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου και θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους. Έτσι, το πρόγραμμα QE θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή «απεξάρτηση» των οικονομιών της Ευρωζώνης και των αγορών. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης