Έως 50% η πτώση στην αγορά γραφείων από το 2007

Έως 50% η πτώση στην αγορά γραφείων από το 2007

Στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας η πτώση κατά τη δεκαετία 2007- 2016 είναι χαμηλότερη στο 30,2% με βάση τα στοιχεία της θυγατρικής του ομίλου της Eurobank, ενώ για τη Λ. Κηφισίας το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 41,1% για την ίδια περίοδο

Έως 50% η πτώση στην αγορά γραφείων από το 2007
Άνοδο, οριακή και υπό προϋποθέσεις, αναμένει η Eurobank Property Services ως προς την πορεία των αξιών των γραφείων στην Αθήνα, εκτιμώντας -στο καλό σενάριο- περαιτέρω πτώση 1,9% φέτος και άνοδο μόλις 0,2% από το 2018 και μετά.

Τα στοιχεία παρουσίασε χθες στο 12ο RE+D Business Forum για τα ακίνητα ο κ. Δημήτρης Ανδρίτσος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική εικόνα της αγοράς, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις καταρχάς ανάλογα με την περιοχή αλλά και την παλαιότητα των γραφειακών χώρων.

Κλείσιμο
Ενδεικτικά στον Κεντρικό Επιχειρηματικό Άξονα, στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας η πτώση κατά τη δεκαετία 2007- 2016 είναι χαμηλότερη στο 30,2% με βάση τα στοιχεία της θυγατρικής του ομίλου της Eurobank, ενώ για τη Λ. Κηφισίας το αντίστοιχο ποσοστό ανεβαίνει στο 41,1% για την ίδια περίοδο. Στη λεωφόρο Συγγρού οι αξίες των γραφείων έχουν μειωθεί κατά 46,9%, ενώ άνω του 50% ή αλλιώς στο 50,6% είναι το ποσοστό της πτώσης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης